Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli Eğitim Bakanı Bakanı Avcı:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Ensar Vakfı’da bizim çok verimli iş birliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarımızdan biri. Herhangi bir kişinin, o kuruluşla ilişkisinin ne düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir kişinin, işlediği suç...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Ensar Vakfı’da bizim çok verimli iş birliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarımızdan biri. Herhangi bir kişinin, o kuruluşla ilişkisinin ne düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir kişinin, işlediği suç veya suçlardan ötürü topyekün bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değildir" dedi.
Mardin Eğitim Vakfı’nın katkısıyla düzenlenen Mardin Artuklu Üniversitesi Ankara Tanıtım Etkinliği Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Avcı, etkinlik sonrasında gazetecilerin sorularına cevap verdi.
"BİR KİŞİNİN İŞLEDİĞİ SUÇLA BİR CAMİAYI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK DOĞRU DEĞİLDİR"
Avcı, bir gazetecinin taciz iddiaları ile ilgili sorusuna şöyle cevap verdi:
" Bu olay şu anda yargıya intikal etti. Hem yargı süreci devam ediyor hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz de bizi ilgilendiren boyutlarıyla ilgileniyoruz. Çok üzücü bir olay, çok utanç verici bir olay, dolayısıyla zaten konu yargıya intikal edilmiş, benim bu konularda daha fazla söyleyecek sözüm de yok. Soruşturmalarımız devam ediyor, MEB olarak biz ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Onun dışında Milli Eğitim Bakanlığı pek çok Sivil Toplum Kuruluşuyla imzaladığı protokollerle iş birliği yapıyor, yapacak. Ensar Vakfı’da bizim çok verimli iş birliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarımızdan biri. Herhangi bir kişinin, o kuruluşla ilişkisinin ne düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir kişinin, işlediği suç veya suçlardan ötürü topyekün bir camiayı töhmet altında bırakmak doğru değildir."
"EĞİTİME KATKIDA BULUNAN HER TÜRLÜ SİVİL TOPLUM KURULUŞUYLA İŞBİRLİĞİ YAPARIZ"
Eğitime katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerle, vakıflarla bundan sonra da iş birliklerinin devam edeceğini belirten Avcı, "İşte bugün burada da Mardin Eğitim Vakfı(MARSEV) ile Mardin Artuklu Üniversitesi Tanıtım Töreninde birlikteyiz. Biz eğitime katkıda bulunan her türlü sivil toplum kuruluşuyla, vakıfla , derneklei kamu kuruluşuyla iş birliği yaparız" diye konuştu.
"YGS SONUÇLARI BİR ŞEHİR EFSANESİNİ YALANLAYACAK NİTELİKTE"
YGS başarı oranlarının 2015 yılı başarı oranından daha yüksek olması ve kız öğrencilerin daha başarılı olmasına ilişkin basın mensuplarının soruları üzerine Bakan Avcı, sonuçlardan çok memnun olduğunu vurguladı. Bakan Avcı, öğrencilerin başarılarını yükseltmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Özellikle kız öğrencilerin başarı oranlarındaki yükselişten mutluluk duydum. Matematikte, Türkçe de, diğer alanlardaki yükselişlerin bir şehir efsanesini de yalanlayan bir nitelikte olması da ayrıca benim için önemli. Çünkü dershanelerin dönüştürülmesi sürecinden sonra bunlarla ilgili sıkıntı doğabileceğine yönelik spekülasyonlar yapılıyordu, işte gördük dershanelerin dönüşüm sürecinden sonra da üniversite giriş sınavlarında çok anlamlı yükselişler gözlüyoruz. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyorum, umuyorum, gayretlerim de o yönde" şeklinde konuştu.
"SORUŞTURMALARIN YÖK DÜZEYİNDE YAPILMASINDA FAYDA VAR"
Bakan Avcı, YÖK’ün disiplin soruşturmalarıyla ilgili yetkiyi üniversitelere bırakmasına yönelik taslağın sonucu değştirmemesi ve yetkinin YÖK’te kalmasıyla ilgili bir boru üzerine ise şu cevabı verdi:
" Üniversitelerin disiplinle ilgili konularda belli bir kademeye kadar işlenen veya iddia edilen suçlarla ilgili soruşturma yapmak veya müeyyide uygulama yetkisi üniversite disiplin kurullarında ama belli bir kademenin üzerindekilerin YÖK tarafından değerlendirilmesinde tabii ki fayda var. Çünkü üniversitelerde rektör seçimleri münasebetiyle kutuplaşmalar oluyor, kişisel husumetler olabiliyor. Dolayısıyla bu tür soruşturmaların veya uygulamaların üniversite içi gruplaşmaların etkisinde olmaması bakımından da daha nesnel bir değerlendirme yapılmasını sağlamak bakımından da YÖK düzeyinde yapılmasında bence de fayda var."
Bakan Avcı, Mardin’de Kızıltepe ilçesinde iki senedir ÖSYM’nin sınav açmaması sorusuyla ilgili öğrencilerin mağdur olmaması için ÖSYM’nin farklı sınav merkezlerinde tedbirler aldığını vurgulayarak şunları kaydetti:
"Güvenlik güçlerimiz de sınavların güvenli bir biçimde yapılabilmesi için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Ben bu vesileyle öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin güvenliği için tüm halkımızın güvenliği için canla başla çalışan ve bu uğurda şehit düşen güvenlik güçlerimize, askerlerimize, polislerimize, korucularımıza, görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu yolda gayret gösteren güvenlik birimlerimize tekrar çok teşekkür ediyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa zamanda Mardin’in çok küçük bir bölümünde var olan huzursuzluklarda güvenlik güçlerimizin bu fedakarane çalışmalarıyla bertaraf edildikten sonra Kızıltepe’de de, Nusaybin’de de durum öğrencilerimizin mağdur olmayacağı bir hale gelecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.