Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Mesleki Açık Öğretim Lisesi Semineri" Ayvalık’ta Başladı

Mesleki Eğitim Semineri Başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Mesleki Açık Öğretim Lisesi Semineri" Ayvalık’ta Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen ‘Mesleki Açık Öğretim Lisesi Uygulamaları Semineri’ Cunda Uygulama Oteli’nde başladı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici’nin de katıldığı seminer öncesi konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, “Uygulama Otelimiz yeni 2-3 yıllık bir maziye sahiptir. Birçok sıkıntıları aşarak açılmış- faaliyete başlamış ve bakanlığımızın hizmet içi eğitim merkezi olmuştur. Bu vesile ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüze teşekkür etmek istiyorum. Bir ülkenin kalkınması, gelişmesi özellikle Hayat Boyu öğrenmeye vermiş olduğu değer ile orantılıdır. Son yıllarda yapılmış olan çalışmalar toplumda karşılığını bulmuştur. Ayvalık genelinde 400 açık ortaokul, 700 açık lise öğrencimiz olmak üzere toplam bin 100 öğrencimiz bulunmaktadır. Özellikle son 1 yılda yoğun çalışmalarımız ile bu sayıya ulaşmış bulunuyoruz. Balıkesir ilimizde olduğu gibi Ayvalık’ta da birçok alanda mevcut kurslarımız bulunmaktadır. Sadece bu yıl değişik alanlarda 550 kurs 9 bin 500 kursiyer sayısına ulaşılmıştır. Ayrıca Balıkesir yöremizde yaygın olan, fakat unutulmaya yüz tutan ‘halıcılık’ için İŞKUR ile ortak çalışma ile kursu açıldı" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici ise, beşikten mezara kadar öğrenmek gerektiğini ifade ederek, “Dolayısı ile bizler örgün eğitim dışında kalmış, okulunu yarıda bırakmış, okuyamamış milyonlarca insana hitap eden önemli bir genel müdürlüğüz. Müdürlüğümüze bağlı olarak yaklaşık 990 civarında Halk Eğitim Merkezi, 330 Mesleki Eğitim Merkezi, 15 Olgunlaşma Enstitüsü, 10 Turizm Meslek Lisesi, il ve ilçelerdeki 2 bin civarı okulumuzla hayat boyu eğitim icra ediyor” dedi.
2000’li yılların başında hayat boyu eğitime katılma oranı 1.8 iken günümüzde bu oranın yüzde 5’lere ulaştığını vurgulayan Başyemenici, seminerin hayırlara vesile olmasını diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.