Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mektebim Çukurova Bilfen Basına Tanıtıldı

Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Türkiye’de eğitim sektörünün ciddi büyüme sağladığını ve devlet teşviklerinin özel okulculuk sektörünü 5 yılda 5 kat geliştireceğini belirtti.Mektebim Okulları, eğitim sektöründe...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Türkiye’de eğitim sektörünün ciddi büyüme sağladığını ve devlet teşviklerinin özel okulculuk sektörünü 5 yılda 5 kat geliştireceğini belirtti.
Mektebim Okulları, eğitim sektöründe Türkiye genelindeki yatırımlarına yeni bir halka ekleyerek Adana’daki Özel Çukurova Bilfen Okulları’nı da Sancak Grubu ile birlikte bünyesine kattı.
Okulun devrine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, eğitim sektöründeki geçmişten günümüze tüm maceralarını anlattı.
Eğitim sektörüne kurs ve dershanecilikle başladıklarını anlatan Ümit Kalko, Türkiye’nin ilk özel sağlık meslek liselerinden birini kendilerinin açtığını ve bu lisenin ilk haftada kontenjanını doldurduğunu ifade etti.
"EĞİTİM DIŞINDA YATIRIM YAPMAYACAĞIZ"
Mektebim Okulları’nı 2012 yılında kurduklarını ve daha sonra dershanecilikten, meslek kurslarından çekildiklerini vurgulayan Ümit Kalko, ’Mektebim Anayasası’ olarak nitelendirdiği konuları şöyle anlattı:
"Mektebim Anayasası’nın birinci maddesi, adımızı Atatürk’ün kurduğu millet mekteplerinden alıyoruz. Bu bizim ismimizin kuruluş hikayesi. Anayasamızın ikinci maddesi de mektebim okulları kurucusu olduğumuz müddetçe toplumun her kesimine eşit mesafede duracağız. Dolayısıyla biz tüm siyasi parti, vakıf, grup, cemaat gibi ülkemizi, vatanımızı, milletimizi millet yapan tüm katmanlarımıza eşit mesafede duracağız. Okul kurucusu olduğumuz müddetçe, eğitim sektörü dışında hiçbir alanda yatırım yapmayacağız. Eğitimden kazandığımızı, eğitime yatıracağız. Yani ismimizin, hikayenin nereden geldiğini unutmayacağız."
35 KAMPÜS VE 20 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTI
Mektebim Okulları kurulduğundan bu yana 35 kampüs ve 20 bin öğrenciye ulaştıklarını açıklayan Ümit Kalko, büyüme sürecinde körfez ülkelerinden bir grupla ortaklık yaptıklarını ancak geçtiğimiz yıl, ’yabancı sermayelerin özel okullara ortak olamaz hükmü’ nedeniyle bu ortaklığın sonlandırıldığını ve bu Sancak Grubu ile ortaklık kurduklarını anlattı. Mektebim Okulları’nın büyük hissedarı, yönetim kurulu başkanı ve CEO’sunun kendisi olduğunu ifade eden Kalko, okullarının ve eğitim sektörünün geleceğine ilişkin de şunları kaydetti:
"Diğer ortağımız yatırımcı olarak bulunmakta çünkü Türkiye’de eğitim sektörü ciddi bir büyüme sağlıyor. Teşvikler Türkiye’de özel okulculuk sektörünü 5 yılda 5 kat büyütecek. Devlet okullarımızın özel okullara oranı yüzde 5-6 oranında. Bunun 5 yıl içerisinde teşviklerle beraber yüzde 25’lere çekilmesi planlanıyor. Bu büyümede bizimle beraber olmak isteyen pek çok yatırımcı vardı. ’Küçük olsun benim olsun’dan ziyade belli bir parçanın belli bir kısmı bizim olsun dedik daha büyüdük. Bu ortaklıklarla, bu hedeflere kilitlenmemizle, önümüzdeki 5 yıl içinde 100 kampüse ulaşmak; süreci Mektebim Üniversitesi ile taçlandırmak, Londra’dan başlayarak da bir Türk eğitim markasının bayrağını yurt dışında dalgalandırmak hedefimiz."
ADANA’NIN GENÇ NÜFUSU YATIRIM SEBEBİ
Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Adana’da ilk olarak 100. Yıl Mahallesi’nde 750 kontenjanlı bir okulla yatırıma başladıklarını hatırlatarak, bölgenin nüfus artış hızı ile genç nüfusunun ’Ulusal bir marka olmak istiyorum’ diyen tüm kurumların yatırım yapması için geçerli bir sebep olduğunu ifade etti. Çukurova Bilfen Okulları’nın Adana’ya hatta Çukurova Havzası’na mal olmuş 26 yıllık bir çınar olduğunu vurgulayan Kalko, Mektebim Okulları ve Bilfen ile örtüşen unsurları anlattı. Çukurova Bilfen Okulları’nın gayrimenkullerini de satın aldıklarını söyleyen Kalko, bölgeye verdikleri öneme dikkat çekti. Çukurova Bilfen Okulları’nın en güçlü yanının kaliteli eğitim olduğuna vurgu yapan Kalko, okulun sportif ve sanatsal başarılarını da anlattı. Okul hakkında teknik detaylar da paylaşan Kalko, eğitimin kaliteli bir şekilde sürmesi için okuldaki tüm eğitimcilerle sözleşmelerini yenilediklerini açıkladı. Okulun eskimiş dış yapısını da yaz tatilinde yenileyeceklerini belirten Ümit Kalko, 2 bin 500 öğrenci velisinden 2 bin tanesinin de kayıtlarını yenilediğini vurguladı.
Kalko, Çukurova Bilfen Okulları’nın eğitim tecrübeleri ile Mektebim Okulları’nın kurumsallığa bakış açısını birleştirip buradaki çınarı 100 yıllık bir çınar haline getirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, okulun isminin de bu nedenle kaldırılmayacağını, "Mektebim Çukurova Bilfen" olarak yaşayacağını sözlerine ekledi.
Bir basın mensubunun ’Kayyuma devredilen okulların satılması sürecinde bu okullara yönelik yatırım yapmayı planlıyor musunuz?’ şeklindeki sorusunu ise "Kayyumları televizyonlardan takip ediyoruz ama devralınması konusunda bir tasarrufumuz olmadı. Şu aşamada olacağını da sanmıyorum" diye yanıtladı.
’Mektebim Çukurova Bilfen’in tanıtım toplantısına Çukurova Bilfen Okulları kurucularından Kanber Kocaöz de katıldı. Kocaöz’ün okuldaki yöneticilik görevine devam edeceği bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.