Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Mektebim Cizre Kampüsü fark oluşturacak”

Mektebim Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko Cizre’de eğitime başlayacak Mektebim Cizre Kampüsü’nün fark oluşturacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Mektebim Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko Cizre’de eğitime başlayacak Mektebim Cizre Kampüsü’nün fark oluşturacağını belirtti.

Mektebim Cizre Kampüsünün tanıtım toplantısında konuşan Mektebim Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, Cizre’de eğitime başlayacak Mektebim Cizre Kampüsü’nün fark oluşturacağını kaydetti. Kalko, “1 okul açılır bin hapishane kapanır derler. Bir ülkenin gelişmiş ülke noktasına gelmesinin tek yolu eğitimdir. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz’ı ziyaret ettim, bana Kars merkeze bir okul yapılacağını söyledi. ’24 derslikli bir Anadolu Lisesi bu size yakışır’ dedi. Biz de ’Emriniz olur’ dedik. Kars’a gittik protokolümüzü imzaladık. Oradan sonra ilk defa hayatımda köyüme gittim. Biz yıllar önce göç ettiğimiz için kimsemiz yok köyde, herkes Ankara’da o yüzden gitmek nasip olmamıştı köyüme. Köyümüzün okulunun da ihtiyaçları vardı, onlar için protokolü değiştirdik, onu da işin içine kattık. Birde öğretmenlerimizin köyde kalmasını istiyorum dedim. Öğretmenlerimiz içinde lojman yaptık ve Kars’a da böyle bir destek sağladık. Sadece memleketim olduğu için değil, o anda o bölgede ihtiyaç vardı, imkânlarımızda ona müsaitti. İnşallah her sene, bir projemiz var” dedi.

“Biz okul işine yatırım yaptığımız zaman kendimize bir anayasa hazırladık. Anayasamız, Mektebim Anayasası olarak 4 maddelik bir kısa anayasa oldu” diyen Kalko şunları kaydetti: “1. maddemiz Mektebim, eğitim sektöründe var olduğu sürece vatanını milletini seven toplumun tüm kesimine eşit mesafede duracak. 2. maddemiz, Mektebim eğitimden kazandığını eğitime yatıracak. 3. maddemiz, Mektebim eğitim sektöründen başka hiçbir sektörde yer almayacak. 4. maddemiz de ilk 3 madde değiştirilemez, şeklinde oldu. Ülkemizdeki eğitim kurumlarında olması gereken de budur. Bizler akıl ve bilim yolundan gidecek, dogmatik düşüncelerden arınmış, milli değerlerine sahip çıkacak bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bizler özellikle de eskiden sadece özel okullar sınavlarda başarılı olan nesiller yetiştirme gayretindeydi. Bizim bütünsel eğitim modeli altında bir modelimiz var. Her yaş kategorisindeki öğrencilerimizin daha kolay öğrenebilecekleri şekilde eğitim sistemleri demek. Anaokulunda oynayarak, ilkokulda keşfederek, ortaokulda projeyle, lisede yaşamsal beceri metoduyla eğitim veriyoruz Cizre bizim için çok önemli bu bölgedeki ilk yatırımımız. Önümüzdeki yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine daha çok yatırım yapacağız. Mardin, Gaziantep, Van, Erzurum, Kars, Bingöl öncelikli illerimiz arasında. Biz Cizre’de başlayan ekonomik, kentsel ve sosyal değişime destek olmak istiyoruz. Elimizden ne geliyor ise ortaya koymaya hazırız. Bu kampüs Cizrelilere emanet, eğitimde fark oluşturmayı amaçlıyoruz”.

“Cizre Mektebim’in açılmasında bize sınırsız destek verdiği için kalbimden teşekkür ediyorum”

Mektebim Cizre Kurucu Temsilcisi Abdülbaki Yural ise, “Cizre ve çevre ilçelerin de eğitimin de çığır açacağına inandığımız Mektebim Cizre Kampüsünün bugün tanıtım toplantısındayız. Kapısını çaldığımızda; yeter ki Cizre’de Mektebim bayrağı dalgalansın bölgedeki çocuklarımıza bir katkısı olsun deyip bize destek veren Sayın Ümit Kalko’ya ve tüm Mektebim ekibine canı gönülden teşekkür ederiz. Cizre de açılacak bir özel okul fikri ile yanına gittiğimiz Cizre ticaret ve sanayi odası başkanı Süleyman Çağlı’ya bize güvenip Türkiye’de ki en üst düzey donanımlarla donatılmış okullardan biri olan Cizre Mektebim’in açılmasında bize sınırsız destek verdiği için kalbimden teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilere her daim sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Yural, “Şimdi sıra sizde yani hepimizde bu okullara sahip çıkalım öğrencilerimize sahip çıkalım eğitimlerini takip edelim unutmayalım ki Cizre’mizin ülkemizin geleceğini üç temel unsura bağlasak ta her üçü de gene eğitimdir. Çocuklarımızın hayat programlarını takip edelim arkadaşlarını gittiği ortamları bilelim onlara harçlık vermek onlara kıyafet almak anne ve babalık görevinizi bitirmez eğitim hayatlarında de her zaman yanlarında olalım biz eğitimciler için eğitim sürecinde en önemli destek aile desteğidir evinden okula mutlu gelen bir öğrenci algıları açık olacağı için performansı da yüksek olur. Okulda başarılı bir öğrencide okuldan eve de mutlu gider. Herkesin daha mutlu olduğu yarınların eğitimden geçtiği aşikar bu yüzden okul çağına gelene kadar değil her yaşta aile içi eğitim bir çok soruna çözüm olmuştur. Konuşmama peygamber efendimizin "Hiçbir anne ve baba, çocuğuna güzel bir eğitimden daha iyi bir miras bırakamaz". Sözleri ile bitirmek istiyorum” diye konuştu.

2011 yılında Büyükçekmece’de açtığı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Anaokulu ile eğitim sektörüne adım atan Mektebim, bugün tüm yatırımı kendisine ait olan 52 Kampüs ve 165 okulda anaokulu, ilkokul, ortaokul, Sağlık, Anadolu ve Fen Liseleriyle eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Yatırımlarına devam eden ve Eğitim Girişimci Ümit Kalko’nun vizyonuyla kurulan Mektebim, ders içeriklerini ve eğitim modellerini çocukların; bedensel, zihinsel, sosyal ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutacak şekilde oluşturarak, yabancı dil eğitimiyle öğrencilerine dünya vatandaşı olma imkanı sağlıyor.

3 yıl içerisinde 150 kampüs hedefiyle ulusal büyümesini sürdüren Mektebim’in İstanbul, Silivri, Büyükçekmece, Beykent, Beylikdüzü, Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Bahçeşehir, Fatih, Ümraniye, Ataşehir, Atakent’de, Ankara, İncek, Oran, Etimesgut, Batıkent’te, Adana Çukurova ve 100. Yıl’da, İzmir Çiğli, Yalova, Yozgat, Diyarbakır, Balıkesir Edremit’te kampüsleri bulunuyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında Şırnak Cizre, Kırklareli Lüleburgaz, Tekirdağ Çorlu, Samsun Atakum, Trabzon Ortahisar, Antalya Muratpaşa, Afyon, Ankara Eryaman, Mamak, Yaşamkent, İstanbul Kurtköy, Kartal, Silivri, İzmir Bornova Folkart, Güzelbahçe, Konya Selçuklu ve Bursa Özlüce’de yeni kampüsleri faaliyete girecek olan Mektebim’in Türkiye genelinde 30 bine yakın öğrencisi bulunuyor.

Çağdaş ve modern eğitim ortamlarında en son teknolojileri kullanarak eğitimde kalite anlayışını ülkenin her noktasına ulaştırarak öğrencilerine dünya standartlarında eğitim imkânı sunuyor. Öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek- göreneklerimize karşı duyarlı, tabiatı koruyan bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan Mektebim, Cizre Kampüsüyle fark yaratmaya hazırlanıyor. İki Bloktan oluşan anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve Anadolu Sağlık Meslek lisesiyle faaliyete girecek olan kampüste, açık- kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, dans salonu, buz pisti, branş derslik ve laboratuvarları, kütüphane, konferans salonu, cep sineması

3D laboratuvarı, teknolojik sınıflar yer alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.