Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmetçik Vakfı’ndan Şehit Aileleri Ve Gazilere Destek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda bilgi veren Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, Bursa’da 892 olmak üzere sorumlu oldukları 7 şehirde toplam 3211 şehit, gazi, engelli...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mehmetçik Vakfı’ndan Şehit Aileleri Ve Gazilere Destek
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı’nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen toplantıda bilgi veren Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, Bursa’da 892 olmak üzere sorumlu oldukları 7 şehirde toplam 3211 şehit, gazi, engelli ve çocuğa düzenli olarak yardımda bulunduklarını söyledi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı, kuruluş yıldönümü dolayısıyla Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda toplantı düzenledi. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin, bağışçıların, şehit ve gazi yakınlarının katıldığı programda, Mehmetçik Vakfı Bursa Temsilcisi İbrahim Güven, yardım faaliyetleri, sosyal destek programları hakkında bilgi verdi. Derneğin tarihçesinden kısaca bahseden Güven, Şubat 2015 sonunda faaliyetlerine başlayan Bursa temsilciliğinin sorumluluğunda 7 şehrin bulunduğunu anlattı.
Bursa’da 892, sorumlu oldukları 7 şehirde ise toplam 3211 şehit, gazi, engelli ve çocuğa yardımlarda bulunduklarını belirten Güven, belirli aralıklarla şehit ailelerini ve gazileri ziyaret ettiklerini söyledi. Bursa’da 12, sorumlu oldukları şehirlerde ise toplam 25 gayrimenkul bağışçıları olduğunu ifade eden Güven, yardım faaliyetlerinin de bir defa yapılan ve sürekli yapılan olmak üzere ikiye ayrıldığını söyledi. Güven, “Şeffaf bir vakıfız. Yapılan bağışların nasıl ve nerelere yapıldığını, bağışçılarımızın ve Mehmetçik ailelerinin bilmesini istiyoruz. Mehmetçik Vakfı tüm Mehmetçiklerin ve ailelerinin sigortasıdır. Türkiye Mehmetçiğe, Mehmetçik Türk milletine emanettir. Millet emanetine Mehmetçik Vakfı vasıtasıyla sahip çıkmaktadır” dedi.
Yardım miktarlarının 6 ayda bir güncellendiğini, bir defa yapılan yardımlar kapsamında şehit olan Mehmetçikler için yapılan ölüm yardımının 2016’da 45 bin TL olarak belirlendiğini aktaran Güven, bu yardımdan 1982’den bu yana 16 bin 721 kişinin yararlandığını dile getirdi. Malul gazi ve engellilere ise yardımların 45 bin ile 22 bin 500 TL olarak belirlendiğini açıklayan Güven, “Bu yardımdan ise 9 bin 757 kişi yararlandı. Sürekli yapılan yardımlar kapsamında ise malul gazi ve engellilere rapora göre 1120 ile 330 TL arasında katkı sağlanıyor. Toplam 7934 kişiye sürekli yardımda bulunuyoruz. Ayrıca Mehmetçik çocukları için 740 ile 440 TL arasında bakım ve öğrenim yardımı yapılıyor. Vakfın kuruluşundan bu zamana kadar 13 bin 691 kişiye bakım, 3 bin 592 kişiye bakım ve öğrenim, 248 kişiye doğum, 206 kişiye malul gazi, engelli ve çocuk ölüm yardımı olmak üzere toplam 44 bin 215 kişiye yardım ödemeleri yapıldı” dedi.
Bu zamana kadar 8869 kişiye nakdi yardımların yapıldığını ifade eden Güven, nakdi yardımların bugünkü yaklaşık değerinin 559,7 milyon TL, aylık ortalama yardım tutarının 6,1 milyon TL olduğunu, 2015’te yapılan yardım toplamının ise 73,2 milyon TL olduğunu söyledi.
Sosyal sorumluluk çalışmalarından da bahseden İbrahim Güven, 22 Mart’ta sorumluluk alanındaki şehirlerde bulunan 3000’in üzerindeki Mehmetçik adına fidan dikildiğini söyledi. Spor organizasyonlarında tanıtım faaliyetlerinde de bulunduklarını anlatan Güven, Mehmetçik Vakfı bünyesindeki 4 şirket hakkında da bilgi verdi. Vakfın sahip olduğu şirketlerden yapılan her alışverişte vakfa bağış yapılmış olduğunu dile getiren Güven, sosyal sorumluluk projesi olan Mehmetçik Hayat Sigortasında 30 TL’lik bir senelik poliçeyle vefat ve tam maluliyet tazminatı olarak 30 bin TL verildiğini hatırlattı.
Vakfın devlet destekli gelirinin bulunmadığının altını çizen Güven, “2015 senesi gelirlerinin yüzde 43’ünü kurban, nakdi ve ayni bağışlar oluşturmaktadır. Geriye kalan gelir kaynakları ise mevduat, şirket ve ortaklık, kira ve diğerleridir. 2015’te bağışlar toplamı ortalama 58 milyon 118 bin TL’dir. Bunun yüzde 56’sını ise kurban bağışları karşılamaktadır. 2015’te 85 bin 239 bağışçıya ulaşılmıştır. Ayni bağış olarak ise vakfın toplam değeri 107,50 milyon TL olan 897 adet gayrimenkulü bulunmaktadır. Bursa temsilciliğinin toplamda 86 adet gayrimenkulü vardır. Dönem içerisinde anlamlı nakdi bağışlarda olmuştur. Vakıf prensip olarak, ismini hiçbir kişi, kurum ve kuruluşun reklam vasıtası olarak kullandırmamaktadır. Vakfımız, Denetim Kurulu, Vakıflar Genel Müdürlüğü olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından senede iki kez denetlenmektedir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.