Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Okuma salonları kapatılırsa, uyuşturucu bağımlıları tacirlerin eline düşer'

Umud Madde Bağımlıları ile Mücadele Derneği Başkanı Halit Eryiğit, okuma salonlarında uyuşturucu bağımlılarının da rehabilite edildiğini söyledi. Eryiğit, bağımlılıktan kurtulan gençlerin dershanelerde sınava hazırlandığını belirterek,...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2013 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2013 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Okuma salonları kapatılırsa, uyuşturucu bağımlıları tacirlerin eline düşer'
Umud Madde Bağımlıları ile Mücadele Derneği Başkanı Halit Eryiğit, okuma salonlarında uyuşturucu bağımlılarının da rehabilite edildiğini söyledi. Eryiğit, bağımlılıktan kurtulan gençlerin dershanelerde sınava hazırlandığını belirterek, “Bu gençlerin uyuşturucuyu tam anlamı ile bırakmasında ve üniversiteye hazırlanmalarında okuma salonların ve dershanelerin önemi çok büyük. Okuma salonları kapatılırsa, rehabilite edilen bağımlılar zehir tacirlerinin eline düşer.” dedi.

Dershanelerin ve okuma salonlarının Milli Eğitim Bakanlığı’nca hazırlanan kanun taslağı kapsamında kapatılacak olmasına toplum farklı katmanlarından tepki gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, bu kurumların kapatılmasına karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarından biri de, Umud Madde Bağımlıları ile Mücadele Derneği. Dernek Başkanı Halit Eryiğit, okuma salonları ve dershanelerin, uyuşturucu bağımlıların rehabilite edilmesinde ve topluma kazandırılmasındaki önemine dikkat çekti.

Eryiğit, Cumhurbaşkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan tek sivil toplum kuruluşu olarak, şu ana kadar Türkiye genelinde bin 100 madde bağımlısının, kurtulmasına vesile olduklarını ve binlerce madde bağımlısı içinde rehabilitasyon sürecinin devam ettiğini söyledi.

Derneklerinin, orta okul ve lise döneminde bulunun 12-18 yaş aralığındaki madde bağımlılarını, hayırseverler katkısı ile dershanelere ve okuma salonlarına yönlendirerek; rehabilite edilmelerine katkıda bulunduklarını açıkladı.

17 İLDE MADDE BAĞIMLILARI İLE PROJE YAPILDI

AMATEM’lerde gençlerin bağımlılıktan arındırıldıktan sonra, sosyal anlamda kendileri ile ilgilenilmesi gerektiğini anlatan Eryiğit, “Türkiye’de toplamda 17 ilde madde bağımlıları ile ilgili proje yaptık, Valiliklerde ve Emniyet Müdürlüklerinde eğitimler verdik. Nerede salon varsa bu çocukları rehabilite edebilmek için yönlendiriyoruz. Bu gençleri ve çocukların hayata tutunması ve tekrar zehir tacirlerinin eline düşmemesi ve hayatlarını kurtarabilmeleri açısından okuma salonlarına gönderiyoruz. Bu çocuklarla, okuma salonlarında özel olarak ilgileniyorlar, onlar için özel odalar veriyorlar. Şu ana kadar birçoğu çocuk yaşta bulunan bağımlar, bu sayede hayata tutundu. Çocuklardan maddi olarak da bir para talep edilmediği için okuma salonları ile bağları son derece kuvvetli gelişiyor ve bu sayede salonlar ile dershaneler arasında bağ kurduğumuz öğrenciler, tamamen hayatlarını kurtarıyorlar.” diye konuştu.

TÜRKİYE'DE 170 BİN UYUŞTURUCU BAĞIMLISI VAR

Türkiye genelinde 170 bin uyuşturucu bağımlısı bulunduğunu ifade eden Eryiğit, bu bağımlılarla ilgilenmek konusunda sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.
Bu bağımların topluma kazandırılmamasının Türkiye açısından büyük bir tehlike taşıdığına işaret eden Eryiğit, “ Bağımlılar tedavi edilmez ve onlarla ilgilenilmezse, başta terör örgütleri olmak üzere, birçok art niyetli kesim, patlamaya hazır bu bomba gibi insanları kullanırlar. Ve Türkiye’de olayın yaşanmadığı gün olmaz. Bize gelen bilgilere göre, yabancı örgütler bile bu gençleri kullandı. Bu açıdan hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı bu gençlerin sokağa düştükten sonra, ne yapacaklarını iyi hesaplamalı. Okuma salonlarında ilgilenilen çocukların sokağa düşmesi de bu şekilde art niyetli grupların ekmeğine şimdiden yağ sürmektedir. Okuma salonları kapandığı an, bu gruplar için inanılmaz bir elaman bolluğu olacak. Madde ve para karşılığında, bu bağımlıların tamamı kullanılacak.” uyarısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.