Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marmaris’te okullarda ders zili ’15 Temmuz demokrasi marşı’ oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan okullarda ders zilleri ’15 Temmuz marşı’ olarak çalmaya başladı.Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın Öğretmenevi’nde okul müdürleri ile yaptığı istişare toplantısında tüm...

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan okullarda ders zilleri ’15 Temmuz marşı’ olarak çalmaya başladı.
Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın Öğretmenevi’nde okul müdürleri ile yaptığı istişare toplantısında tüm okulların ders zillerinin ’15 Temmuz demokrasi marşı’ olması kararlaştırıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldoğan, okullarda teneffüs zili olarak klasik müzikler yerine demokrasi marşı çalınması talimatı verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasında yer alan sine vizyonda marşın sürekli çaldığı öğrenildi. Talimat sonrası okul müdürleri 15 Temmuz demokrasi marşının zil olarak çalınması için çalışma başlattı. İlk olarak Marmaris Ortaokulu’nda ders zili olarak çalındı.
Tüm okullarda 15 Temmuz demokrasi zaferi vurgusunun devam etmesini isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, tarihe şanlı bir zafer olarak geçen 15 Temmuz’un nesilden nesile aktarılmasını istediklerini söyledi. Söz konusu vatan olduğunda gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizi hatırlamak ve hatırlatmak istiyoruz diyen Aldoğan, “Söz konusu vatan ve bayrak olduğunda göğsünü korkmadan siper eden bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bu şanlı mücadelenin nesillere aktarılması adına okullarımızda öğrencilerimize bu demokrasi marşımızı dinleterek o gece yaşananları hatırlamalarını istiyoruz” diye konuştu.
Marmaris Ortaokulu rehber öğretmeni Bahar Cihantürk ise marşın okulda zil sesi olarak çalmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek dinlerken tüylerinin diken diken olup duygulandığını söyledi.
İlçede Pazartesi gününden itibaren tüm okullarda ders zili 15 Temmuz demokrasi marşı çalınacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.