Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LYS Öncesi Öğrencilere Son Tavsiyeler

Yüz binlerce öğrenciye üniversite eğitiminin kapılarını açacak 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonu, hafta sonu başlıyor. Sınav günü yaklaştıkça öğrencilerin heyecanı da kat kat artıyor. Uzmanlar, son dakikaya kadar ders...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüz binlerce öğrenciye üniversite eğitiminin kapılarını açacak 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) maratonu, hafta sonu başlıyor. Sınav günü yaklaştıkça öğrencilerin heyecanı da kat kat artıyor. Uzmanlar, son dakikaya kadar ders çalışmanın hiçbir fayda sağlamayacağını belirterek, öğrencileri uyarıyor.
Yaprak Psikiyatrik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusu Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak sosyal bilimler, matematik, fen bilimleri, edebiyat-coğrafya ve yabancı dil LYS oturumları öncesi, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.
Sınav yaklaştıkça öğrencilerin en fazla “Çalışmayı ne zaman bırakmalıyım? Son gün çalışırsam karıştırır mıyım? Bildiklerim birbirine girer mi? Önceki günlerde bırakırsam çalışabileceklerimi çalışmamış mı olurum, soru kaçırır mıyım?” sorularını sorduğunu belirten Yurdakul, bu sorulara yanıt verdi.
“SİNEMAYA GİDİN, KİTAP OKUYUN”
Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul, çalışmayı bırakmak için en uygun zamanın, sınavdan önceki gün öğlen saatleri olduğunu ifade ederek, “O zamandan sonra artık çalışmak yerine kafayı dinlendirecek aktiviteler yapılmalı. Sınavı düşünmeyecek, aynı zamanda beyinlerini dinlendirecek, yorucu olmayan aktiviteler. Bunlar; öğleden sonra sinemaya gidip güzel bir film izlemek, hafif yürüyüş yapmak, sevebileceği, sürükleyici bir kitap okumak olabilir” dedi.
Sınavdan önceki günün sabahında yapılacak en iyi şeyin de kendini zayıf hissettiği konularda daha önce aldığı özetlere bakmak olduğunu vurgulayan Yurdakul, “Bunu yaparsa konuyu daha iyi hatırlamış olacaktır. Kaçınılması gereken en önemli şey ise sınavdan önce yeni konu çalışmaya kalkışmaktır. Öğrenci, işte o zaman strese girip kafasındakileri karıştırabilir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.