Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Libya'daki FETÖ okulları kapatıldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye, NATO ve Rusya ile ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu ayrıca, Libya'daki FETÖ bağlantılı okulların kapatıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Libya'daki FETÖ okulları kapatıldı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya'daki FETÖ okullarının kapatıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu, "Rusya'nın uçağının düşürme hadisesi içinde olan pilotların bazıları gözaltında. Bu paralel çeteye (FETÖ) üye oldukları için, uçak düşürme hadisesine katıldıkları veya uçağı düşürdükleri için değil. Tüm boyutlarıyla bunları yargı inceleyecek, değerlendirecek" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

"Suriye konusunda daha önce aramızda değişik mekanizmalar vardı. Askerler arasında dışişleri bakanlıkları arasında ve istihbaratta. Ve şimdi üçlü bir mekanizma kuruyoruz. Bu akşam St. Petersburg'a gidiyorlar. MİT Müsteşarımızla beraber bizim bakanlıktan ve Silahlı Kuvvetler'den bir askerimiz gidecek. Daha sonra bunu daha üst düzey, dışişleri bakanlarının da katıldığı düzeyde gerçekleştireceğiz.

FETÖ sadece Rusya ile değil tüm ülkelerle ilişkimizi bozmak için açık açık çaba sarfediyor.

Suriye konusunda ateşkes, insani yardım ve siyasi çözüm konusunda Rusya ile aynı düşünüyoruz. Ateşkesin nasıl sağlanacağı konusunda farklı düşünceler olabilir. Biz özellikle sivillerin zarar gördüğü saldırıları istemiyoruz. Ve terör örgütlerinin dışındaki ılımlı muhalefete de saldırı yapılmasını uygun görmüyoruz. Halep’in kuşatılmasını da uygun görmüyoruz.

Rusya ile olan ilişkilerimizin geleceğini Batı belirlemez.

Türkiye ve Rusya'nın savunma sanayi işbirliğini artırma kararı konusunda, NATO bölgesi dışından savunma sanayiyle ilgili füze dahil işbirliği yapan ülkeler var. Dolayısıyla Türkiye bugüne kadar NATO üyesi ülkelerle bu konuda işbirliği yapmak istedi. Ama elde ettiği sonuçlar bizi tatmin etmedi. O nedenle bizim başka arayışlar içine girmemiz son derece normaldir. Ama bunu NATO'ya karşı bir adım olarak görmüyoruz.

Benim de kendi savunma sistemimi kurmam lazım ve kendi teknolojimi başka ülkelerle işbirliği yaparak geliştirmem lazım. O zaman da sen (Batı) bunları yapmıyorsan, bize yanaşmıyorsan müttefik olarak, Türkiye'de başka arayışlar içine girmek zorundadır. Ben bu teknolojileri geliştirmek zorundayım, kendi güvenliğimi sağlamak durumundayım, savunma sistemimi kurmak zorundayım.

Libya'da (FETÖ'ye ait) okullar kapatıldı."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.