Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kütüphanede KPSS sınavına hazırlık

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) hazırlananlar, klimalı ve sessiz bir ortam sağlayan İshakpaşa Halk Kütüphanesi’ne akın ediyor.ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kütüphanede KPSS sınavına hazırlık
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) hazırlananlar, klimalı ve sessiz bir ortam sağlayan İshakpaşa Halk Kütüphanesi’ne akın ediyor.
ÖSYM tarafından Kamu Personel Seçme Sınavı, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) ertelenmesinin ardından sınavlara çalışan İnegöllüler, İshakpaşa Halk Kütüphanesi’ni tercih ediyor. İmtihana çalışan vatandaşlara klimalı ve sessiz bir ortam sağladıklarını ifade eden Halk Kütüphanesi Müdürü Kenan Kahraman, üç salonunda sınava hazırlanan vatandaşlarla dolduğunu belirtti. Kahraman, “Kütüphanemiz şu anda Türkiye’de 81 il içinde ilk 10 dereceye girecek bir kütüphane. Türkiye’de İnegöl’ün haricinde 4 katlı bir kütüphane yok. Bu tip bir projedir. Bugüne kadar 3 katlı olarak yapılmış. İnegöl’ün toprağından dolayı bodrum katının yapılmamasını istedik. Bunu haklı bularak, projeyi 4 katlı olarak değiştirdiler. Sadece İnegöl’e 4 katlı bir kütüphane yapıldı. Bu sayede kullanım alanımız arttı. Bin 800 metrekarelik kullanım alanımız var. 150’şer metrekarelik 4 adet salonumuz var. Bu 4 salonun 3’ünde klimalı hizmet vermeye başladık. Okulların tatil olmasıyla birlikte üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz vardı. Üniversite imtihanının ardından bu öğrencilerimizin kütüphanemizle işi bitti. Şimdi KPSS ve öğretmenlik branş sınavlarına hazırlananlar var. 3 salonumuzda masalarımızın tamamı dolu. Salonlarımızda yer kalmayınca ilave masalar koyuyoruz. Onun dışında özel çalışmak istiyorsa, kendilerine özel oda veriyoruz. Bu uygulama başka bir yerde yok. Yeter ki kütüphanemiz kullanılsın, burası devletin malı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.