Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KUTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin AB projesi tamamlandı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2016 yılında hazırlayıp sunduğu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığınca desteklenen ’İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KUTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin AB projesi tamamlandı

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2016 yılında hazırlayıp sunduğu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığınca desteklenen ’İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ projesinin başarı ile tamamlandığı bildirildi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, ’İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’ projesiyle gelecekte bu sektörde çalışacak olan 30 öğrencinin Almanya ve Avusturya’da staj yapmasına imkân sağlandı. Proje, KUTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında konsorsiyum şeklinde gerçekleştirildi. Projede, İnşaat Teknolojisi Alanı, Tesisat Teknolojisi Alanı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı öğrencileri katılımcı olarak yer aldılar. Toplam 30 öğrenci kendi alanlarında eğitim alırken şantiye ortamında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirleri uygulamalı olarak öğrenerek iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunun bilincine vardılar. Proje ile öğrenciler sadece mesleki açıdan değil boş zamanlarında, gittikleri ülkenin tarihi ve turistik mekânlarını gezerek kültürel açıdan da gelişmelerine katkı sağladılar.(EFE)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.