Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük Bilim İnsanlarından Büyük Projeler

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Yağcı Mahallesi Firdevs Yılmaz Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.Okul Müdürü Hüseyin Can öncülüğünde okulun tüm öğretmenlerinin rehberliğinde ortaokul bünyesinde 40 öğrenci ile...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küçük Bilim İnsanlarından Büyük Projeler
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Yağcı Mahallesi Firdevs Yılmaz Ortaokulu tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.
Okul Müdürü Hüseyin Can öncülüğünde okulun tüm öğretmenlerinin rehberliğinde ortaokul bünyesinde 40 öğrenci ile 28 projenin yaklaşık bir ayda hazırlandığı belirtildi. İki gün süren fuarın açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan tarafından yapılırken, ilçe protokolü fuarı ikinci gün gezdi. Fuarı gezen İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Ömer Aydoğan, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Karahasanoğlu ve öğrencilerin heyecanlı sunumlarını dikkatle dinlediler. Öğrencilerin kendine öz güveni ve konuya vakıf olmaları gözden kaçmazken, en çok dikkat çeken Vezirköprü Altınkaya Barajı üzerindeki Şahinkaya Kanyonu projesi, dolaşım sistemi ve kan gruplarının tespit edildiği "Kan grubunuzu merak ediyor musunuz" projeleri oldu.
Projelerin her birinin çok değerli olduğunu belirten Okul Müdürü Hüseyin Can projelerin amaçlarının bilim çağında öğrencilere özgüven ve başarma duygusu ve cesaret aşılamak olduğunu belirterek, sevgisiz eğitim ve başarı olmayacağının altını çizdi. Can fuara gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek etkinliğe katılan herkese, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.
Fuarı gezenlerden öğretmen Erdi Şimşek, küçük bilim insanlarının büyük projeleri olarak değerlendirdiği projelere hayran kaldığını, her konuda ilginç projeler hazırlandığını belirterek, okul idaresi, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.