Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KTSU, Kocaeli Üniversite Tercih Fuarına katıldı

Geçtiğimiz yıl kurulan ve uluslararası öğrencileriyle eğitim-öğretime başlayan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KTSU), kısa bir süre önce aldığı YÖK denkliğiyle Türkiye’den yerleşecek öğrencilerine kavuşmayı hedefliyor....

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KTSU, Kocaeli Üniversite Tercih Fuarına katıldı

Geçtiğimiz yıl kurulan ve uluslararası öğrencileriyle eğitim-öğretime başlayan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KTSU), kısa bir süre önce aldığı YÖK denkliğiyle Türkiye’den yerleşecek öğrencilerine kavuşmayı hedefliyor. Türk öğrencileriyle buluşmak üzere, Eket Fuarcılığın düzenlediği Kocaeli Üniversite Tercih Günlerine katılan üniversitenin standına öğrencilerin yoğun ilgisi vardı.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KTSU) Mütevelli Heyet Başkan Vekili Dr. Serdal Gündüz, önümüzdeki tercih dönemi Türkiye’den kendilerini tercih edecek öğrencileri kampüslerine beklediklerini söyledi. ‘Sağlık eğitiminin merkezi’ olma için yola çıktıklarını söyleyen Gündüz, “Üniversitede eğitim gören öğrenci sayısının değil, bu üniversiteden yetişen gerçek anlamda sağlıkçıların oranıyla ilgileniyoruz. Önceliğimiz nicelik değil, nitelik. Sadece diploma veren bir üniversite olmayacağız. Topluma faydalı nesiller yetiştirecek bir eğitim kurumu olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Eğitim fuarları önemli

Türkiye’deki öğrencilerle eğitim fuarlarında buluşacaklarını anlatan Gündüz, üniversite hakkında bilgi edinmek isteyen tüm öğrencilerin sırasıyla 27-28 Mart 2017 Ankara’da, 30-31 Mart 2017 İstanbul’da, 10 Nisan 2017 Bodrum’da, 12 Nisan 2017 Muğla’da, 18-19 Nisan 2017 Adana’da, 20-21 Nisan 2017 Mersin’de, 24-25 Nisan 2017’de Aydın’da, 3 Mayıs 2017 Diyarbakır’da, 5 Mayıs 2017’de Mardin’de, 12 Temmuz 2017 Antalya’da, 14-15-16 Temmuz 2017’de Ankara’da ve 22-23 Temmuz 2017’de İzmir’de KTSU standını ziyaret edebilecekleri bilgilerini paylaştı.

Eğitim fuarlarının üniversitelerin kendilerini en iyi anlattıkları etkili bir mecra olduğunu savunan Dr. Erdal Gündüz, üniversite olarak kendilerini tercih edecek öğrencilere en kaliteli eğitimi sunmayı hedeflediklerini anlattı. Global bir üniversite olarak her milletten öğrenciye uygun bir eğitim sunduklarını anlatan Gündüz, KTSU bölümlerini şu şekilde sıraladı:

“Diş Hekimliği, Türkçe Öğretmenliği, Sosyoloji, Psikoloji, Sağlık Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Rekreasyon, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Odyometri, İş Sağlığı ve Güvenliği.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.