Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kongolu sağlık personeline Ankara’da eğitim programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde Kongo Cumhuriyeti sağlık personelinde yönelik Ankara Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi’nde eğitim programı düzenlendi.Kongo Cumhuriyeti’nde...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2017 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kongolu sağlık personeline Ankara’da eğitim programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde Kongo Cumhuriyeti sağlık personelinde yönelik Ankara Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi’nde eğitim programı düzenlendi.

Kongo Cumhuriyeti’nde 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilen muhtelif projelerden biri olan kadınların rehabilitasyonu için faaliyet gösteren Talangai Hastanesi’ne ekipman desteğinde bulunulmuştu. Akabinde Türkiye Cumhuriyeti Brazavil Büyükelçiliğine, söz konusu hastane personeline “Kadınlara Yönelik Cinsel Şiddet” alanında Türkiye’ye eğitim verilmesi yönünde talep geldi.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, 4 jinekolog, 5 ebe ve 1 hemşireden oluşan 10 kişilik heyetin Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi’nde eğitim alması öngörüldü. Bu kapsamda TİKA’nın katkılarıyla Kongo sağlık personeli heyeti, Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi doğum salonu, jinekoloji, infertilite, ameliyathane, jinekolojik onkoloji, sterilizasyon, adli vaka ve aile planlaması bölümlerinde eğitim aldı. Heyet ayrıca, Cinsel İşlev Bozukluğu ve Cinsel Tedaviler Derneği Başkanı Psikoterapist Cem Keçe tarafından verilen ‘Cinsel İşlev Bozukluğu ve Cinsel Terapiler’ konulu seminere katıldı.

Talangai Hastanesi Başhekimi Roger Oyere söz konusu eğitim programı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Projeden çok memnun kaldık. Brazavil’den geldiğimiz günden beri, Ankara’da kaldığımız süre içerisinde TİKA’nın bizi ağırlamasından son derece memnun kaldık. Hastanedeki stajımız çok verimli geçti.”

Başhekim Overe, Brazavil’de çalıştıkları hastanede kendi alanları olan jinekoloji alanında burada da ameliyathanelerde eğitim aldıklarını belirterek, “Brazavil’de kullanamadığımızla paroskopik ve stereoskopik cihazları burada kullanma şansımız oldu. Özellikle laparoskopi alanındaki bilgilerimizi tazeleme fırsatını yakaladık. TİKA’nın bu alanda ileride de desteğini umuyoruz. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum ki Etlik Zübeyde Hanım Hastanesi’ne doğum yapmak üzere yatan hastaların doğumları hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Bu konuda hastane personeli hızlı çalışıyor ve görevini iyi yapıyor. Kongo’daki hastanemizde birçok ekipmanın yokluğu nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz ancak sizde oldukça gelişmiş ekipmanlar bulunmakta. Bu nedenle sizin de Kongo’ya gelip, hastane şartlarımızı ve ekipman eksikliğimizi yerinde görmenizi istiyoruz. Bu vesileyle TİKA’ya en içten dileklerimle teşekkür etmek istiyorum ve ileri süreçte hastanemize desteğinin devam edeceğini umuyorum” ifadelerini kullandı.

Heyet üyeleri sosyal programlar kapsamında Beypazarı ve İstanbul gezilerinin ardından ülkelerine döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.