Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KO-MEK ve İlçe Halk Eğitim müdürleri yeni dönem için bir araya geldi

KO-MEK ve İlçe Halk Eğitim müdürleri, yeni dönem planlaması için bir araya gelerek fikir alışverişide bulundular.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) yeni dönemde daha geniş çevreye ulaşabilmek için...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KO-MEK ve İlçe Halk Eğitim müdürleri yeni dönem için bir araya geldi

KO-MEK ve İlçe Halk Eğitim müdürleri, yeni dönem planlaması için bir araya gelerek fikir alışverişide bulundular.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) yeni dönemde daha geniş çevreye ulaşabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Geride bıraktığı dönemlerde toplamda 325 farklı branşta 470 bin 781 kişiye eğitim vererek “Halk Üniversitesi” unvanını alan KO-MEK yeni dönemde daha iyi ve kaliteli bir eğitim vermek için çalışmalarını sürdürüyor. Gündem değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda yeni döneme ilişkin birçok konu ele alındı.

Her fırsatta paydaşları ile bir araya gelerek çalışmalarını değerlendiren KO-MEK yeni dönem öncesinde istişare toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Ferhat DİLEK, KO-MEK Genel Koordinatörü Lokman Ceyhan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürleri ve KO-MEK birim sorumluları katıldı.

Toplantıda konuşan Yaygın Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz, “KO-MEK olarak artık sahadayız ve 21 bin kursiyerimiz ile şu anda eğitimlere başladık. Bugün burada toplanmamızın en önemli sebebi işbirliğimizi arttırmaya dönük çalışmalar olmakla birlikte uygulamada karşılaşılan sorunlar, nitelikli eğitim, eğitmenlerin eğitimi konularıdır” dedi.

KO-MEK faaliyetlerinden her bir vatandaşın en üst seviyede istifade edilmesini önemsediklerini belirten Murat Yavuz, “Hükümetimiz tarafından başlatılan ‘Büyük İstihdam’ kampanyasına bizde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulamaya konulan belli başlı İstihdam Kursları Forklift Operatörlüğü Eğitimi, Servis Elemanı Eğitimi, Doğalgaz İç Tesisatçılığı, Sıhhi Tesisatçılık, Fiber Optik Elemanı Eğitimi, Pişmaniye Yapımı şeklinde sayabiliriz. Yeni açılacak kurslar ile çeşitlilik arttırılacaktır. Siz Halk Eğitim Merkezi müdürlerimizden faaliyetlerimizin tanıtımı hususunda destek ve vatandaşlarımızdan sizlere gelen yeni kurs taleplerinin bizlere ulaştırılmasını bekliyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.