Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimya Öğrencilerine Periyodik Tablo

Elementlerin artan atom numaralarına göre bir sıralanışı olarak bilinen periyodik cetvel, Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğretmenleri Ömer İlkbaşaran ve Aşkın Köse tarafından tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.GKV Özel...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kimya Öğrencilerine Periyodik Tablo
Elementlerin artan atom numaralarına göre bir sıralanışı olarak bilinen periyodik cetvel, Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğretmenleri Ömer İlkbaşaran ve Aşkın Köse tarafından tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.
GKV Özel Okulları kimya zümresi öğretmenleri tarafından yapımı tamamlanan ve öğrencilerin kullanımına sunulan periyodik cetvelin içerik ve gerçeklik bakımından Türkiye’de ilk, dünyada ikinci örnek olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.
Bir yılı aşkın bir süredir tasarım ve yapım aşamaları devam eden periyodik cetvelin GKV Özel Okulları Fizik Öğretmeni Aşkın Köse ve Kimya Öğretmeni Ömer İlkbaşaran öncülüğünde, GKV Özel Liseleri Kimya Zümresi Öğretmenleri Berat Sönmez, Gözde Ekin, Özlem Ketteoğlu ve Mustafa Köseler’in desteğiyle geliştirilerek tamamlandığını belirten GKV Özel Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş, "Öğretmenlerimizi kutluyorum. Öğrencilerimiz için büyük bir ihtiyaç olan böyle bir çalışmayı bir yılı aşkın sürede tasarlayıp tamamlayarak kullanıma sundular. Türkiye’de ilk kez tasarlanan ve bilimsel verileri güncellenen bu çalışmanın diğer bir örneği de Los Angeles ’Griffith Observatory’ enstitüsünde bulunan çalışma interaktif bir özellik taşıyor. Öğrencilerin derslerde anlatılan elementlerin kullanım alanlarını, şekillerini renklerini birebir örneklerini görme fırsatları doğmuş oluyor. Radyoaktif olarak bilinen elementlerin ise 3D baskı örnekleri, doğada bulunan orjinallerine en uygun şekilde tasarlanarak tablodaki yerlerini aldılar" dedi.
Doğada gaz halinde bulunan elementlerin ise, özel tüpler içerisinde ışık spektrumları ile öğrencilerin görseline sunulduğunu söyleyen Ulutaş "Eğitim anlamında ilkleri öğrencilerine yaşatmanın arzusu ve gururunu yaşayan ve yaşatan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, kimya branşında da bir ilke imza atarak, Gaziantep’in adını bir kez daha Türkiye’de duyurmuş oldu. Maddenin temel birimi atomlar. Tek bir cins atomdan oluşmuş, kimyasal tekniklerle ayrıştırılamayan ya da farklı maddelere dönüştürülemeyen saf maddelereyse ’element’ adı veriliyor. Dünya üzerinde bilinen elementlerin belirli bir şekilde yerleştirildiği sistem, periyodik tablo olarak adlandırılıyor" diye konuştu.
GKV’li öğretmenler tarafından tasarlanan ve konuyla ilgili güncel bilgilerle desteklenen periyodik cetvelin, Gaziantep’te faaliyet gösteren diğer liselerin öğrencilerine de açık olduğu ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.