Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazakistan’dan Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi’ne 4 büyük ödül

Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından vergi, büyüme hızı, gelişme süreci ve tıp alanındaki yetkinliği açılarından 2015 yılının tamamı ile 2016 yılının ilk yarısı baz alınarak yapılan değerlendirmeler...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından vergi, büyüme hızı, gelişme süreci ve tıp alanındaki yetkinliği açılarından 2015 yılının tamamı ile 2016 yılının ilk yarısı baz alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi dört büyük ödüle layık görüldü.
Kazakistan’ın büyüyen gücü olmaya devam eden Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi, 2015-2016 yıllarında gerçekleştirilen değerlendirmelere göre ülke genelinde kurumlar arası vergi rekortmenliğinde üçüncü, kurumlar arası büyüme hızı olarak beşinci, Türkiye Cumhuriyeti tarafından temin edilen tıbbi malzemelerle uygulama noktasında eğitici ve öğretici olarak gerçekleştirilen yüksek maliyetli operasyonlar (ve ameliyatlar) açısından beşinci ve Güney Kazakistan Eyaleti vergi rekortmenleri listesinde de birinciliği elde etti.
Kazakistan’ın en ciddi ve prestiji en yüksek ödülleri olarak kabul edilen Tıp Gururu ve Tıp Derecesi gibi ödülleri de almaya hak kazanan Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi’ne ödüller, Sağlık Bakanlığı tarafından 26 Ağustos 2016’da gerçekleştirilecek törenle takdim edilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Sandugaş Rüstemova Abdullayevna; hastane olarak bütçelerinin yüzde 50 oranında arttığını, acil servis gelirlerinin yüzde 47, poliklinik yüzde servisi gelirlerinin 110 artış gösterdiğini belirtti. 2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarafından Ahmet Yesevi Üniversitesi Hastanesi’ne ayrılan yaklaşık 291 bin doların 121 bin dolarının hastane çalışanlarına sosyal yardım olarak değerlendirildiğini, geriye kalan 170 bin doların da yeni açılan diş hekimliği bölümünün son teknoloji cihazları ve donanımı için kullanıldığını söyledi. Yeni açılan bu diş hekimliği ünitesi ile Güney Kazakistan Bölgesi’nde ilk ve tek olduğunu da dile getiren Başhekim Sandugaş Rüstemova Abdullayevna, standartları yüksek, kaliteli ve insan merkezli hizmet anlayışıyla bölge halkının her sağlık sorununda ilk durağı olduklarını belirtti. Eskiden ciddi sağlık sorunları söz konusu olduğunda bölge halkının tercihini Taşkent, Almatı, Astana ve hatta Rusya’dan yana kullandığını da sözlerine ekleyen Abdullayevna, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından belirli süreler içerisinde Türkiye’den gönderilen uzman doktorlar ve cerrahlar dahil olmak üzere pek çok konuda sundukları imkanlarla sağlık alanındaki liderliği ellerine aldıklarını dile getirdi.
Son bir-bir buçuk yılda elde edilen tüm bu başarılı sürecin mimarı olarak başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Prof. Dr. Musa Yıldız’a ve değerli heyet üyelerine müteşekkir olduklarını belirten Başhekim Sandugaş Abdullayevna, hastane olarak bu ödülleri, bu başarıların her aşamasında katkıları olan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Prof. Dr. Musa Yıldız, heyet üyeleri ve üniversite rektörlüğüne ithaf ettiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.