Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAÜ yeni akademik yıla hazır

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, 2016-2017 akademik yıl açılışı törenini gerçekleştirdi. “Kadın ve Yaşam” ana teması ile sürdürülecek yeni akademik yılın ilk günkü onur konuğu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı oldu.Kıbrıs Amerikan...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, 2016-2017 akademik yıl açılışı törenini gerçekleştirdi. “Kadın ve Yaşam” ana teması ile sürdürülecek yeni akademik yılın ilk günkü onur konuğu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı oldu.
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin Lefkoşa yerleşkesindeki Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen akademik yıl açılış törenine Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, KAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ile “Kadın ve Yaşam” ana teması üzerine akademik yılın ilk dersini veren UBP Milletvekili İzlem Gürçağ katıldı. ‘Kardeş Üniversite’ olan Girne Amerikan Üniversitesi’nin akademik ve idari kadrosu da törende KAÜ’yü yalnız bırakmadı.
Törende yaptığı konuşmada Lefkoşa Suriçi’nin tarihsel dokusunun korunması, restorasyonu ve yaşatılmasının sadece fiziki bir olay olarak değerlendirilmemesi gerektiğini anlatan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Sadece, binaların restore edilmesi olayı ile sınırlı bir konu değil, ona hayat katmak lazım. Her şeyden önce Suriçi’ne, Lefkoşa’ya böylesi bir değer katıldığı için Lefkoşa’nın eski bir belediye başkanı olarak duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Üniversitenin ambleminden zaten belli, bu değerin bir simgesi bence. Bu amblemden Lefkoşa’nın surlarını, Girne Kapısı’nı seçebiliyorum. Hele tabi ki fakültelerden birinin güzel sanatlar olması, içinde mimariyi barındırıyor olması bence çok ciddi bir katkıdır. Bunun başarı ile sürmesini temenni ediyorum. Bu bölgeye katacağı değer kadar Girne Amerikan Üniversitesini ve onun kardeş kuruluşu Kıbrıs Amerikan Üniversitesine de ciddi yararlar sağlamasını da temenni ediyorum” dedi.
"Genç arkadaşlarıma Lefkoşa’nın kalbinde verimli ve başarılı bir öğrenim hayatı diliyorum"
Törenin onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, tören çıkışında gazetecilerin sorduğu bir soruya, “Her yeni gün bir heyecandır, her yeni açılış da sanıyorum ki akademik dünyada başka bir heyecan yaratıyor. Ben, her şeyden önce bu heyecanı yaşayan genç arkadaşlara seslenmek isterim. Burada Lefkoşa’nın kalbinde ki ben Surlariçi’ne Lefkoşa’nın kalbi olarak bakarım. Bu tarihsel doku içerisinde kendilerine verimli ve başarılı bir öğrenim hayatı diliyorum. Burada edinecekleri bilgi ve deneyimi gelecekteki yaşamlarında en iyi şekilde kullanmalarını diliyorum. Ve inanıyorum ki bu güzel tarihsel ortamda çok güzel başarılı yıllar geçireceklerdir. Bu müesseseye de, yani Girne Amerikan Üniversitesine, bu köklü müesseseye diyelim, çünkü 32 yıl az bir zaman dilimi değil, önemli bir zaman dilimidir. Ve onun yavrusu Kıbrıs Amerikan Üniversitesine de daha nice uzun başarılı yıllar diliyorum” yanıtını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.