Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karşıyaka’da bilim dolu şenlik

Karşıyaka’da, bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yaymak ve çocukları teşvik etmek amacıyla düzenlenen Bilim Şenliği, coşkulu bir açılış töreniyle başladı. 13-14-15 Ekim tarihlerinde Mavişehir Bilim Müzesi’nde gerçekleşecek...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2016 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2016 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karşıyaka’da bilim dolu şenlik
Karşıyaka’da, bilimsel çalışmaları toplumun her kesimine yaymak ve çocukları teşvik etmek amacıyla düzenlenen Bilim Şenliği, coşkulu bir açılış töreniyle başladı. 13-14-15 Ekim tarihlerinde Mavişehir Bilim Müzesi’nde gerçekleşecek şenliğin açılışına katılan Başkan Akpınar, “Bilimi toplumun geneline yayma düşüncesindeyiz” dedi.
Karşıyaka Belediyesi ile Bahçeşehir Okulları tarafından ortaklaşa düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Karşıyaka Bilim Şenliği; Mavişehir’deki Bilim Müzesi’nde törenle başladı. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Afyon, Ege, Dokuz Eylül, Hacettepe, Çukurova, İstanbul Aydın, Bolu İzzet Baysal üniversiteleri ile ODTÜ’den akademisyenler, Bahçeşehir Okulları Müdürü Zeynep Hülagü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve anaokulu öğrencileri katıldı.
87 etkinlik yapılacak
13-14-15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Bilim Şenliği’nde toplam 87 etkinlik yapılacak. Bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar ve söyleşiler düzenlenecek. Başta küçük yaştakiler olmak üzere, tüm katılımcıların; faaliyetler yoluyla temel bilimsel olguları fark etmeleri, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanacak. Şenlik kapsamında, Karşıyaka Belediyesi Güneş Tarlası ve İzmir Doğal Yaşam Parkı da gezilecek.
“Bilimi topluma yayacağız”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bahçeşehir Okulları ile ortak düzenlediğimiz, TÜBİTAK tarafından desteklenen Karşıyaka Bilim Şenliği, bilimin sanıldığı gibi soğuk laboratuvarlara sıkışmış, anlaşılmaz formül ve işlemlerle yürütülen bir gizlilik değil; yaşamın içinde soluk alıp veren ve sonuçlarının mutluluğunu yaşamın pratiğinde ve her alanda hissettiğimiz insani bir eylem olduğunun göstergesidir. Bilim Şenliğimiz, gündelik yaşamla bilimi buluşturacak, popüler bilim yaklaşımıyla, bizleri harika yolculuklara çıkaracaktır. Bilim Şenliğimizin gördüğü ilgi, bu güzel buluşmayı geleneksel hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yılda ortalama 12 bin kişinin ziyaret ettiği Bilim Müzemiz ile birlikte, bilimin ve bilimsel etkinliklerin destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Bilim Müzemizin yan tarafında temelini attığımız Evrensel Çocuk Müzesi ve Tema Parkı Projesi ile bu alanı bilim üssüne dönüştüreceğiz” dedi.
Bahçeşehir Okulları Müdürü Zeyhep Hülagü ise “Geçen yıl 5 bin katılımcı ile başlattığımız şenliğimizde bu yıl 15 bin kişiyi hedefliyoruz. Bilim hayatımızın içinde yer almaya devam edecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.