Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karanlıkta eğitimin olumsuz etkileri

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, ikili eğitim veren okullarda öğrencilerin sabah güneş doğmadan eğitime başladıklarını, bunun da öğrenci ve öğretmenleri olumsuz etkilediğini söyledi.Karaman, ikili eğitim veren okullarda öğrencilerin,...

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, ikili eğitim veren okullarda öğrencilerin sabah güneş doğmadan eğitime başladıklarını, bunun da öğrenci ve öğretmenleri olumsuz etkilediğini söyledi.
Karaman, ikili eğitim veren okullarda öğrencilerin, sabah güneş doğmadan derse başladığını ve akşam zifiri karanlıkta eve döndüğünü kaydetti. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, “Psikologlara göre geç ve erken saatteki dersler öğrencilerin fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimleri açısından uygun değil. Öğretmenler de bu saatlerde derslerin verimsiz geçtiği görüşünde” dedi.
Sabahçı öğrencilerin saat 07:00-07:30 arasında eğitime başladığını söyleyen Karaman, “Güneş bugünlerde sabah 08:00’de doğuyor. Ancak bu ayın sonuna kadar güneşin doğması 08:20’ye kadar uzayacak. Bu şu demektir ki öğrencilerimiz 2. dersten 3. derse geçtiklerinde güneş daha yeni doğmuş olacak. Sabah ezanları okunmadan öğrenciler derse başlamış olacaklar ki, evlerinden çıkış zamanı gecenin koyu zifiri karanlık zamanlarına denk gelecek. Bu zamanlama eğitimin eziyete dönüşmesine neden oluyor ve öğrenciler okuldan soğuyor” diye konuştu.
Eğitim Bir Sen olarak, okul saatlerinde düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tüm bu sebeplerden dolayı bu sene için ikili öğretim yapan okullarda giriş çıkış saatlerinin yeniden gözden geçirilerek tekrar bir ayarlama yapılması gerektiğini kanaatindeyiz. Bu soruna 1 ay sonra günler uzamaya başlayacak ve bir problem kalmayacak şekilde bakarak çözümün ertelenmesi çok yanlış olacak. Gelecek yıllarda ise tekli öğretime geçiş için acilen bir planlama yapılarak bu konunun gündemimizden çıkmasını umuyor, başta Eskişehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü bu konuda duyarlılığa ve acilen bir çözüme davet ediyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.