Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kansere Bir ’Çizik’ Attı

İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan Ayşe Sevmiş, 8 yıl önce yakalandığı mesane kanserini çizdiği resimler, boyadığı ahşap ve kumaşlarla yendi.Torbalı ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Ayşe Sevmiş, tam 7 yıl boyunca çektiği kanser...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan Ayşe Sevmiş, 8 yıl önce yakalandığı mesane kanserini çizdiği resimler, boyadığı ahşap ve kumaşlarla yendi.
Torbalı ilçesinde yaşayan 68 yaşındaki Ayşe Sevmiş, tam 7 yıl boyunca çektiği kanser hastalığından büyük bir başarı öyküsüyle kurtuldu. 1997 yılında “Kadınların sinsi düşmanı” olarak bilinen sistit hastalığına yakalanan, bunu yenmek için çeşitli tedavilere maruz kalan Sevmiş, bu sırada Urla Belediyesi’nin Pratik Kız Sanat Okulu’na gitti. Resim ve boyama kurslarına katılan Sevmiş, bir süre sonra burada öğrendiklerini uygulamaya başladı ve çok sayıda sergi de açtı.
AMELİYATTAN SONRA KANSER OLDU
2008 yılında hastalığından kurtulmak için bıçak altına yatan Sevmiş, ameliyattan sonra kanser hastalığına yakalandı. Ayşe Sevmiş, hobileriyle edindiği moral ve motivasyon sayesinde geçtiğimiz yıl mesane kanserinden tamamen kurtuldu. Genellikle ölümle sonuçlanan hastalıkla mücadelesini analatan 68 yaşında Sevmiş, bunu yaptığı resimlere borçlu olduğunu söyledi.
KANSERİ, SANATLA YENDİ
Kanser olduktan sonra, hayata daha sıkı sarılan, hiçbir gün yatmayan, zorlu tedavi süreçlerinden arda kalan zamanlarda kendini resme ve diğer sanat dallarına veren Sevmiş, azmiyle büyük takdir topladığı gibi çevresine de örnek oldu. Ressamları kıskandıracak resimler çizen, biblolar yapan, ahşap boyama, dikiş nakış, kumaş boyama gibi birçok dalda eserler hazırlayan Sevmiş, 6’sı karma tam 10 sergide de yer aldı. Kanseri yaptıkları bu eserler sayesinde yenen Ayşe Sevmiş, resim çizmekten de vazgeçmedi. Çapak’taki evinin bahçesinde, balkonunda, sanat eserlerini üreten Sevmiş, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.
BEN ÇABALADIM, ALLAH ŞİFASINI VERDİ
68 yaşındaki Sevmiş, şöyle konuştu:
"Hastalığımı yenmeyi önce Allah’a sonra ise yaptığım, uğraştığım bu çalışmalara borçluyum. Bir başkasının beynindeki tümörü bu şekilde yendiğini görünce ben de resim ve diğer dallarla uğraşmaya başladım. Hiçbir zaman ’öleceğim’ korkusuna kapılmadım. Hep ürettim. Bir uğraşım oldu. Bu alanda kendimi geliştirdim. Bu hastalıklara yakalananlara da tavsiyemdir. Mutlaka kendilerine bir uğraş bulsunlar” şeklinde belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.