Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Devlet eğitimde bölgedeki boşluğu dolduramadan dershaneleri kapatmamalı'

BDP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Küçükkelepçe’den dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasına tepki gösterdi. BDP İl Başkanı Abuzer Küçükkelepçe, dershanelerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ciddi bir boşluğu doldurduğuna...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDP Adıyaman İl Başkanı Abuzer Küçükkelepçe’den dershane ve etüt merkezlerinin kapatılmasına tepki gösterdi.

BDP İl Başkanı Abuzer Küçükkelepçe, dershanelerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ciddi bir boşluğu doldurduğuna dikkat çekerek, “Önemli olan çocukların mağdur edilmemesidir. Çünkü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde dershaneler önemli bir boşluğu doldurmakta." dedi.

Devletin eğitim konusunda bölgedeki boşluğu doldurmadığına dikkat çeken Küçükkelepçe, "Devlet eğitim konusunda bölgedeki boşluğu doldurmuş olsaydı zaten dershaneler olmazdı. Bu dershaneler olmamış olsaydı belki de bu çocuklar dershaneye gidemeyeceklerdi. Alt yapısı olmadan dershaneler kapatılmamalı. Bu konuda devlet üzerine düşen görevi yerine getirmeli, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin okul giderlerini karşılamalı. Ve bu çocukların okumaları için gerekli olan imkanı sağlanmalı. Kesinlikle dershanelerin alternatifi olmadan kaldırılmamalı. Dershanelerde belirli bir ideolojiye hizmet etmemeli. Belirli ranta hizmet eden kurumların yaşama şansı yok” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.