Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadir Has Üniversitesi aday öğrencilere kapılarını açtı

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) açıklandıktan sonra öğrencileri tercih heyecanı sardı. İstanbul Kadir Has Üniversitesi 18 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Cibali kampüsünde tanıtım günleri düzenliyor.Tanıtım günlerinde aday öğrenciler...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) açıklandıktan sonra öğrencileri tercih heyecanı sardı. İstanbul Kadir Has Üniversitesi 18 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında Cibali kampüsünde tanıtım günleri düzenliyor.
Tanıtım günlerinde aday öğrenciler Kadir Has Üniversitesi’nin Rehber hocaları ve öğrencileriyle bir araya gelerek hem bilgi alabilecekler hem de deneyimlerinden yararlanma fırsatları olacak.
Üniversite tercihi yapacak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Kadir Has Üniversitesi Rehber Öğretmeni Özlem Filmer, “Aday öğrencilerin tercih etmeyi düşündükleri üniversiteyi muhakkak ziyaret edip yerinde görmeleri aynı zamanda oradaki akademik kadroyla, tanışmaları bölümle ilgili sorularını yerinde sorup öğrenebilmeleri tercih döneminde büyük önem taşıyor” dedi.
’Üniversite adayları ÖSYM’nin kılavuzunu incelemeden tercih yapmamalı’’
Öğrencilerin başarılı bir tercih dönemi geçirmelerini dilediğini söyleyen Filmer, “Kadir Has Üniversitesi olarak bizler haftalar öncesinden hazırlığımızı tamamladık. Aday öğrenciler için rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve akademik kadromuz burada hazır bulunuyor. Üniversite adayı öğrencilerin tercih süreci başlamadan önce burada bölümlerle ilgili gelip bizlerden bilgi alıp, bizi daha yakından tanımaları amacıyla böyle bir hazırlığımız oldu. Bu yıl yine tercih döneminde bir takım değişiklikler ile birlikte önemli gelişmeler de öğrencileri bekliyor. Adaylar ÖSYM’nin hazırlamış olduğu kılavuzdan geçen senenin puanları, başarı sıralamaları ve dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili bilgi alabilecekler” dedi.
’Adaylar tercih listelerini oluştururken mutlaka bir uzmandan destek alsınlar’’
Tüm aday öğrenciler başarılar dileyerek, üniversitelerine davet eden Filmer, sözlerine şöyle devam etti:
“Buraya gelen aday öğrencilerimiz, Kadir Has Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimizden hem bölümlerle ilgili bilgi alıyor, hem de öğrencilerimizin deneyimlerinden yararlanıyorlar. Bu konuda yine bize en büyük desteği, Kurumsal İletişimde çalışan öğrencilerimiz sağlıyor. Yıl içerisinde çok farklı aktivitelerde onlarla çalışıyoruz. Bizim için büyük önem taşıyan tercih döneminde de onların deneyimleri bizler için oldukça önemli oluyor. Biz öğrencilerin tercihlerini tek başlarına gerçekleştirmemelerini öneriyoruz. Muhakkak Rehber öğretmenlerinden konuyla ilgili bilgi alsınlar. Bizim bir diğer önerimiz ÖSYM’nin yayınlamış olduğu resmi kılavuzu dikkate almaları. Bunun dışında tercih etmeyi düşündükleri üniversiteyi muhakkak ziyaret edip yerinde görmeleri aynı zamanda oradaki akademik kadroyla, tanışmaları bölümle ilgili sorularını yerinde sorup öğrenebilmeleri tercih döneminde büyük önem taşıyor. Tüm aday öğrencilere başarılar diliyoruz, üniversitemize bekliyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.