Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kabil’de 6 Bin Kız Öğrencinin Okuduğu Okula Bilgisayar Ve Fen Laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kabil’de yaklaşık 6 bin kız öğrencinin 3 vardiya halinde eğitim gördüğü Bibi Serveri Sengeri Kız Okulu’na bilgisayar, kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları kurdu.Yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kabil’de yaklaşık 6 bin kız öğrencinin 3 vardiya halinde eğitim gördüğü Bibi Serveri Sengeri Kız Okulu’na bilgisayar, kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları kurdu.
Yaklaşık 6 bin kız öğrencinin 3 vardiya halinde zor koşullar altında eğitim aldığı okulda öğrenciler aldıkları teorik eğitimi pratiğe dönüştürecek laboratuvarlardan yoksun bir şekilde eğitim görüyorlar. Okulun bazı dersliklerinde de sıra ve masa olmadığı için öğrenciler beton zemin üzerinde eğitim alıyor. Kısıtlı imkanlarla eğitim gören Afgan kız öğrencilerin daha iyi ve kaliteli bir eğitim ortamına kavuşması amacıyla TİKA söz konusu okula bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları kurdu.
Laboratuvarların açılış töreninde konuşan Sonam Kasımi adlı 9. sınıfta okuyan kız öğrenci, “Geçmişte eğitimin kalitesi hem düşüktü hem de kız öğrencilerin okula gitmesi çok zordu. Gün geçtikçe eğitimin kalitesi artıyor ve bugün de Türk halkının yardımıyla okulumuza bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları kuruldu. Artık fen alanındaki derslerimizi kurulan laboratuvarlar sayesinde çok daha iyi bir şekilde öğreneceğiz. Allah Türk halkından razı olsun” dedi.
TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin ise yaptığı açıklamada, Afganistan’da eğitim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla hem okul inşası hem de donanımı noktasında projeler yürüttüklerini, geçen 10 yılda inşa edilen okullar sayesinde yüz binlerce öğrencinin modern eğitim imkanına kavuşmasını sağladıklarını söyledi. Konuşmasının devamında TİKA’nın Afganistan’da kadınların sorunlarının çözülmesi için pozitif ayrımcılık yaptığını ifade eden Şahin, bunun bir göstergesi olarak Bibi Serveri Sengeri Kız Okulu’nda yaklaşık 6 bin kız öğrencinin daha iyi eğitim alabilmesi için bilgisayar ve fen laboratuvarı kurduklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.