Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Ekonomi’ye Amerika’dan bilimsel ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto, merkezi Amerika’da bulunan Yerçekimi Araştırma Vakfı (Gravity Research Foundation) tarafından, yer çekimi, teorisi, uygulamaları...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Ekonomi’ye Amerika’dan bilimsel ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto, merkezi Amerika’da bulunan Yerçekimi Araştırma Vakfı (Gravity Research Foundation) tarafından, yer çekimi, teorisi, uygulamaları ve etkileri hakkındaki yazısıyla şeref ödülüne layık görüldü. Pinto, vakıf tarafından bilimsel yazılarına verilen sekizinci ödülünü almaya hak kazandı.

Yerçekimi alanında araştırma yapan bilim insanlarına verilen ödülü alanlar arasında Nobel Ödülü George Smoot, Julian Schwinger, Gerard’t Hooft, Jon Archibald Wheeler, Stephen Hawking, Roger Penrose gibi tanınmış bilim insanları arasında İzmir’i temsilen İEÜ öğretim üyesi Fabrizio Pinto da yer aldı.

İEÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto, ödülü İzmir’e getirmekten mutlu olduğunu belirterek, “Yazımda, yer çekim alanını ölçmenin farklı bir yöntemini önerdim. Bu yaklaşımın en önemli avantajı yapılması önerilen aletin boyutlarının çok küçük olmasıdır. Bu sayede yapılacak araç, uzay gemilerinde hareket halindeyken kullanılabilecek. Uzaydaki yer çekim alanındaki ufak değişiklikleri ya da oldukça küçük ivmeleri ölçmek mümkün olacak. Yazımın yeni bir ödülle dönmesi beni çok mutlu etti. Öğrencilerimizle çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’nin de bu alanda hızla ilerleyeceğini biliyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.