Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne 4 yeni bölüm 6 program

Türkiye ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında önemli bir yeri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi, yeni açılan 4 yeni bölüm, 6 program ile öğrencilere sunduğu tercih seçeneğini artırdı.İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında önemli bir yeri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi, yeni açılan 4 yeni bölüm, 6 program ile öğrencilere sunduğu tercih seçeneğini artırdı.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ’nün yeni eğitim programlarına ilişkin İTO Meclis Başkanı Rebi Akdurak, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. F. N. Can Şımga Muğan ve dekanlarla birlikte basın toplantısı düzenledi.
15 Temmuz darbe girişimini kınayarak sözlerine başlayan Başkan Ekrem Demirtaş, oda ve üniversite olarak olayın yaşandığı akşamdan itibaren darbeye karşı net tavırlarını koyduklarını ve 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarına tam burs vereceğini açıklayan ilk üniversite olduklarını hatırlattı.
4 yeni bölüm 6 yeni program
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin her yıl büyüyerek ve güçlenerek yoluna devam ettiğini ve bu güne kadar 10 bin 500 mezun verdiklerini dile getiren Demirtaş, bu sene yeni bölümler açtıklarının da müjdesini verdi. Demirtaş, “Şu anda 8 fakülte, 35 bölümde eğitim yapıyoruz. Bu sene Mekatronik Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, (Bu bölümü açtığımda NASA uzaydan sinyal alındığını açıklamamıştı), Biyomedikal Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik bölümlerini açtık. 2 yıllık olarak da Mimari Restorasyon, İç Mekân Tasarımı, Ayakkabı Tasarım ve Üretimi, Laboratuvar Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarını başlattık. Yeni bölümlerimize öğrenci almaya başladık” dedi.
“Bilim ve ekonomi, sağlık ve teknolojiye odaklanacak”
Demirtaş, ekonomi eğitiminin İEÜ Balçova Kampüsü’nde, bilim ve teknoloji eğitiminin Güzelbahçe Kampüsü’nde, sağlık eğitiminin de Balçova Termal bölgesinde verileceğini söyledi.
Gerek Türkiye gerek dünya üniversiteleri sıralamasında İEÜ’nün önemli bir yeri olduğunu belirten Demirtaş, üniversite hakkında şu bilgileri de paylaştı:
“Eğitim dilimiz İngilizce. 2. dil de öğrenen öğrencilerimiz, fark yaratarak iş yaşamında dikkat çekiyorlar. Sağlık konusunda etkin çalışmalara başladık. 22 değerli hocamız ile tıp alanında yüksek lisans programını başlatıyoruz. Eğitimin yanı sıra araştırma ile de bu alanda da önlerde olacağız. İTO ve İEÜ olarak İzmir iş âleminin sağlığı konusunda her an yanı başında, hatta evinde bulunacağız. 2 - 3 dil bilen elemanlar yetiştirerek sağlık turizmine etkin katkı yapacağız."
İEÜ Bilim Koleji
Bilim ve teknolojiye ağırlık verdiklerini anlatan Demirtaş, “Ülkemiz orta gelir tuzağına takıldı kaldı. Kore başarısını hayranlıkla izliyoruz. Biz yüzlerce kilo ürünü birkaç yüz dolara ihraç ederken batı dünyasının el kadar cihazları birkaç bin dolara satmasını üzüntü ile izliyoruz. O nedenle bilim ve teknoloji alanlarına, bu konuda eğitime yatırım yapmaya başladık. İyi yetişmiş öğrenci sağlamak için de İEÜ Bilim Koleji’nin hazırlığına başladık. Projeler çizildi. Kısa sürede gerekli izinleri alarak, inşaata başlıyoruz. Orta ve üst zekâ seviyeli çocuklarımızı anaokulu, ilk, orta, lise ve üniversiteye, oradan da ülkemiz ekonomisine göndereceğiz” ifadelerini kullandı.
İEÜ ve İTO’dan ortak deklarasyon
Toplantıda İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi mensupları olarak başarısız darbe girişimini nefretle kınadıklarını belirten Demirtaş, darbe girişimine karşı hazırladıkları ortak deklarasyonu da okudu. Demirtaş şunları söyledi:
"Ülkemiz için demokratik ve parlamenter rejim dışında başka bir seçeneği kabul etmiyoruz. Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden kesinlikle vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi vurguluyoruz. Bundan sonra çok hızlı hareket ederek, yeniden yapılanmaya giderken demokrasi tarihimizde yeni bir sayfa açılmalı.Şimdi demokrasi, parlamenter sistem ve Cumhuriyetimiz etrafında birleşip, Atatürk ilkeleri ışığında ilerleyerek, bu kutuplaşmaya son verip demokrasimizin ve ekonomimizin daha da güçlendiği bir Türkiye yaratmalıyız. Başarısız darbe girişiminin ardından olağanüstü hal ilan edildi. Bizim ekonomi ve eğitim dünyamızda OHAL yok, piyasalar sakin, o nedenle biz işimize bakalım. Elbette eğitimi farklı emeller için kullanan kurum ve kuruluşlarla ilgili çalışmalar devam edecektir. Dileğimiz güçlü Türkiye’ye doğru ve kesintisiz yol almaktır. 75 bin üyeli Odamız ve 8 bin 500 öğrencisi, 438 öğretim üyesi ve 155 idari personeli bulunan üniversitemiz olarak bu yolda tüm gücümüzle çalışırken, demokratik ve parlamenter rejimin de yılmaz savunucuları olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.