Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSTE’de "Anayurt Güvenliği" dersi müfredata konuldu

Hatay'ın İskenderun Teknik Üniversitesi'nde (iste) "anayurt Güvenliği" Adı Altında Bir Ders Zorunlu Ders Olarak Müfredata Yerleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTE’de "Anayurt Güvenliği" dersi müfredata konuldu
Hatay’ın İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) "Anayurt Güvenliği" dersi zorunlu ders olarak müfredata konuldu. Bu dersin ana konusunun demokrasi ve darbeye karşı savunma olduğunu açıklayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, vatan savunması ve vatan sevgisinin kapsamlı ama sistematik bir biçimde anlatılacağını söyledi.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Rektör Türkay Dereli, destansı 15 Temmuz 2016 gecesinin "Anayurt Güvenliği" dersinde öğrencilere ana örnek, kaynak ve kılavuz olacağını kaydetti. Dereli, açıklamasında şunları kaydetti:
"Tüm öğrencilerimizi yetenek ve ilgilerine göre yönlendirebileceğimiz esnek, girişimciliğe ve yenilikçiliğe özendiren yeni bir müfredat tasarladık. Pratiği ve teoriyi harmanlayan, iş dünyası ile entegrasyonu önceleyen yeni yaklaşımları devreye sokuyoruz. Öğrencilerimize bu fırsatı sunacağız. İş dünyası ile de iç içe olacağız. Ve bu entegrasyonun en temel ögelerinden ve aktörlerinden biri de öğrencilerimiz olacak. Bu arada ülkemizde yaşayan güncel gelişmelere de kayıtsız kalmadık. Sadece ülkemizde değil dünyada bir ilk olarak ’Anayurt Güvenliği’ adı altında bir dersi zorunlu ders olarak tüm bölümlerimizin ve programlarımızın müfredatlarına yerleştirdik. Bu ders tüm öğrencilerimize verilecek. Bu dersin ana konularından birisi de ’demokrasi’ ve ’darbeye karşı savunma’ olacak. Vatan savunması ve vatan sevgisi kapsamlı ama sistematik bir biçimde anlatılacak. Elbette destansı 15 Temmuz 2016 gecesi ve demokrasi nöbetleri de bu derste ana örnek, kaynak ve kılavuzlardan birisi olacak."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.