Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Rumeli Üniversitesi ilk öğrencilerini aldı

2016-2017 yılı ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için üniversite kayıtları başladı.Yeni açılan ve ilk öğrencilerini alan İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral,...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Rumeli Üniversitesi ilk öğrencilerini aldı
2016-2017 yılı ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar için üniversite kayıtları başladı.
Yeni açılan ve ilk öğrencilerini alan İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, oldukça heyecanlı olduklarını bölümlerin neredeyse yüzde 100 dolduğunu belirterek, klasik eğitimin dışında uygulamaya dayalı müfredat hazırladıklarını o yüzden öğrencilerin boş zamanı olmayacağını söyledi.
"Önce Trakya’ya sonra bütün Türkiye’ye seslenmek istiyoruz"
"Öğrencilerin üniversitemizde sosyal yaşamını gerçekleştireceği büyük bir kütüphanesi, dinlenebileceği bir kafeteryası ve rekreasyon alanı var" diyen Doç. Dr. Özyaral, "Yani öğrenci otobüs veya servisten inip hemen derse geçmeyecek. Öğrenciler için sosyal alanlar geliştirmeyi amaçladık. Ders programları hazırlandı, öğretim üyeleri büyük bir heyecanla derse girmeyi bekliyor. Burası İstanbul’un kapısı Silivri, biz buradan öncelikle Trakya’ya oradan da bütün Türkiye’ye seslenmek istiyoruz. Gençlerimizi burada akıllı, bilgili ve donanımlı yetiştirmek için bütün laboratuvarlarımızı, dersliklerimizi, materyallerimizi hazırlamış durumdayız. Bu kadar donanımlı olmak öğrencilere de mutluluk veriyor. Üniversitemizin yurdu bulunmamakta fakat civarda kız ve erkek öğrenci yurtları mevcut. Yurtların denetimi ve güvenliği hazırlanmıştır" dedi.
"Öğrenci bize klasik eğitim için gelmemektedir"
Eğitimde proje sistemi olacağını dile getiren Doç. Dr. Özyaral, "Öğrencimizin boş zamanı hiç yoktur, derslerin dışında öğrencilerin ciddi şekilde proje hazırlamaları gerekecek, sene sonlarında öğrenci kongresi yapılacak. Öğrencilerimiz hazırladıkları projeyi kendi arkadaşlarına ve diğer üniversiteden gelen akranlarına anlatacak. Bu bizim üniversitenin prensipleri arasındadır. Ayrıca Reyap Hastaneler Grubu zincirimizin içinde yer almaktadır. Öğrencilerimiz direkt orada uygulama derslerini görecekler. Dent1 Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin devamı Silivri ve Küçükçekmece’de açılacak olan şubelerimiz de Ağız ve Diş Sağlığı bölümü öğrencileri birebir uygulamalarını yapacaklardır. Dolaysıyla özellikle meslek yüksekokulu için eğitimin tamamı uygulamaya yönelik olacaktır. Öğrenci bize klasik eğitim için gelmemektedir. Bizim temel amacımız, bilgi artı beceri ve bunun akabinde öğrenciye davranış kazandırmaktır" açıklamalarında bulundu.
"Çok mutluyum, İstanbul Rumeli Üniversitesini herkese tavsiye ederim"
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünü yüzde 100 burslu kazanan Ebru Kaya, "Çok mutluyum ailemi sevindirdiğim için daha da mutlu oldum. Hem aileme yakın bir üniversitede okumak hem de Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünü istiyordum. İstanbul Rumeli Üniversitesi’ni arkadaşlarım tavsiye etti, evimize yakın ve üniversitede okuyan abim ve ablam tercih etmemde etkili oldu. Tam burslu kazanırsam büyük avantaj olacaktı tam burslu kazandım. Kayıt için geldim şimdi üniversiteyi gezeceğim, laboratuvarları ve kütüphanesini çok övüyorlar merak ediyorum. İki yıl okuyacağım, bölümüm sağlıkla ilgili olduğu için uygulamalı eğitim olacaktır diye tahmin ediyorum. Özellikle ikinci sınıfta staj yapacağımız hastane de hazır diye biliyorum. Silivri’de olan öğrencilere buraya gelmelerini tavsiye ederim" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.