Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykaç: ’’Kontenjanını en çok arttıran üç üniversiteden biriyiz’’

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, Üniversitenin Kayıt Dönemi Ve Yeni Dönem Projeleri İle İlgili Bilgi Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykaç: ’’Kontenjanını en çok arttıran üç üniversiteden biriyiz’’
İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, üniversitenin kayıt dönemi ve yeni dönem projeleri ile ilgili bilgi verdi.
Ek tercihlerin de sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte o çok zorlu sürecin sonuna gelirken, öğrenciler kazandıkları okullara kayıtlarını yaptırmaya devam ediyor. Devam eden bu kayıt sürecinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç da yeni dönemle alakalı bilgiler verdi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin 2016-2017 eğitim öğretim yılı için çok başarılı bir kayıt dönemi geçirdiğini belirten Prof. Dr. Burhan Aykaç, "Şu anda vakıf üniversiteleri içerisinde kontenjanını en çok arttıran üç üniversiteden biriyiz. Kontenjanımızın arttırılmasıyla birlikte doluluk oranımız da yüzde 92’ye ulaşmış durumda. Bu yıl itibari ile 23.000 kayıtlı öğrencimiz bünyemizde eğitim öğretim görebilecek. Cuma gününe kadar da bu oranın artacağını tahmin ediyorum. Biz genç bir üniversiteyiz ve bu sene yedinci yılımız. 7 yaşında olan bir üniversite için yüzde 92’lik doluluk oranı ve 75 vakıf üniversitesi içerisinde ilk üç içerisinde yer almak bizim için çok önemli. Onun için bu seneyi çok başarılı kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Aykaç’tan öğrencilere tavsiyeler
"Yeni dönemin daha kaliteli, öğrencilerimizin yeteneklerine ve isteklerine daha uygun olması için yoğun bir çalışma süreci geçirdik. Bu sene sosyal ve akademik faaliyetler bakımından öğrencilerimizi yoğun programlar bekliyor" diyen Prof. Dr. Aykaç, "Özellikle yeni gelen öğrencilerimize Erasmus programından yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Yurtdışındaki 85 üniversite ile anlaşmamız var. Onların yurtdışı ve yabancı dil deneyimlerini geliştirmelerini arzu ediyoruz. Birçok öğrenci kulübümüz var. Yeni gelen öğrencilerimizin bu kulüplerin faaliyetlerinden yararlanmalarını ve sosyal sorumluluk projelerine katılmalarını tavsiye ediyorum" şeklinde önerilerde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.