Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nden ek yerleştirmeler için burs açıklaması

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Ek Yerleştirme Döneminde Ücretli Programları İlk Tercihine Yazıp Yerleşen Öğrencilere Yüzde 50 Burs İmkâni Sunduklarını Açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Esenyurt Üniversitesi’nden ek yerleştirmeler için burs açıklaması
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, ek yerleştirme döneminde ücretli programları ilk tercihine yazıp yerleşen öğrencilere yüzde 50 burs imkânı sunduklarını açıkladı.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 10 Ağustos’ta üniversite yerleştirme sınavı sonuçlarını açıklamıştı. Ancak bu, herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar için yolun sonu anlamına gelmiyor. ÖSYM, üniversitelerdeki boş sıraları doldurmak için yeniden yerleştirme başvurularını başlatma kararı aldı. Binlerce öğrenci için ikinci bir şans olan ek yerleştirme dönemi 26 Ağustos Cuma günü başlayacak, 30 Ağustos Salı günü sona erecek. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat da bu doğrultuda, İstanbul Esenyurt Üniversitesi olarak ek yerleştirme döneminde ücretli programları ilk tercihine yazıp yerleşen öğrencilere yüzde 50 burs imkânı sunulacağını açıkladı. “Üniversiteye ilk adım olan zorlu sınavların ardından yaptığımız tercihlerin sonuçları açıklandı. ÖSYM sonuçlarına göre ailemize katılan ve parlak bir geleceğe adım atan öğrencilerimizi tebrik ediyor, tercih ve tanıtım günlerinde İESU ailesinin profesyonel ekibine gösterilen ilgiden dolayı tüm öğrenci ve ailelerine teşekkür ediyoruz” diye konuşan Prof. Dr. Cuma Bayat, “İstanbul Esenyurt Üniversitesi (İESU) olarak 2016 ÖSYM sonuçlarına göre kontenjan ve doluluk oranını en çok artıran 2. üniversiteyiz. Türkiye’de yerel yönetim destekli kurulan ilk üniversite olma özelliği taşıyan İESU, başarı dolu bir gelecek için genç nesilleri bu ailenin bir parçası olmaya davet ediyor” açıklamalarında bulundu.
“Bilindiği üzere tercih yaparken yapılan hatalar birçok adayı hayallerinden uzaklaştırıyor. Yanlış tercih yapmamak ve geleceğe uzanan yolda bu son fırsatı iyi değerlendirmek için sizlere, İESU ailesinin profesyonel tercih ekibine danışmanızı öneriyoruz” diyen Bayat, “Ek yerleştirme döneminde ücretli programlarımızı ilk tercihine yazıp yerleşen öğrencilere yüzde 50 burs imkânı sunuyoruz” dedi.
İstanbul Esenyurt Üniversitesi; Psikoloji, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ameliyathane Hizmetleri, Ameliyathane Hizmetleri (İ.Ö), Anestezi, Anestezi (İ.Ö), İlk ve Acil Yardım, İlk ve Acil Yardım (İ.Ö), Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (İ.Ö), Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ile Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (İ.Ö) bölüm ve programlarında ücretli kontenjanlarını ilk tercihinde yazıp yerleşen öğrencilere eğitim süresi boyunca yüzde 50 burs imkânı sağlayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.