Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞKUR’dan Eğitime Büyük Destek

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Plato Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında artık gençlerin İŞKUR bünyesinde kendi kariyer danışmanları olacak.İstanbul Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Plato Meslek Yüksekokulu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında artık gençlerin İŞKUR bünyesinde kendi kariyer danışmanları olacak.
İstanbul Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, İŞKUR Beyoğlu Hizmet Merkezi ve Plato Meslek Yüksekokulu arasında Kariyer ve Hizmet Noktası İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında öğrencilerin İŞKUR’un verdiği hizmetlerden tam olarak yararlanmalarını ve kariyer hedeflerinde daha donanımlı olmalarını sağlayacak programlar gerçekleşecek. Konuya ilişkin detaylı bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun, öğrencilerin İŞKUR’u iyi tanımadıklarını, İŞKUR’un verdiği hizmetlerin hem meslek liseleri hem de üniversitelerin tamamını kapsadığını, öğrencilerin hizmetlerden daha sağlıklı ve kısa sürede yararlanmalarını sağlamak amacıyla üniversitelerde İŞKUR Hizmet Noktası adı altında kariyer noktaları oluşturduklarını dile getirdi. İŞKUR’un bünyesinde iş ve meslek danışmanları olduğunu belirten Coşkun, “Öğrenci İŞKUR’a kayıt olduğu günden itibaren kendi danışmanları olacak. Bu danışman onların kendini tanımasından çalışacağı meslekle ilgili başvuracağı yerler hakkında bilgi edinmesine CV’lerini doldururken nelere dikkat edeceklerinden mülakat görüşme tekniklerine kadar her türlü konuda yardım sağlayacaklar. Aynı zamanda gelişen ve daralan meslekler nelerdir? Sektörde neler var? İş dünyasında neler oluyor? gibi gelişmelerle ilgili bilgilendirme yapacaklar. Bu bilgilendirmelerle ilgili şu anda Plato Meslek Yüksekokulu ile bir protokol imzalıyoruz. Haftada bir sefer danışmanlarımız gelecek protokol kapsamı çerçevesinde öğrencilerle birebir görüşme yapacak ve İŞKUR’un verdiği hizmetlerden etkin yararlanmaları için sunumlar ve birebir görüşmeler yapacaklar” açıklamalarında bulundu.
“AYDA BİR GÜN ÇALIŞAN ÖĞRENCİYE BİLE GÜNLÜK 50 TL. HARÇLIK VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI”
Ayrıca öğrenciler için hazırlanan bir diğer sürprize de değinen Coşkun, “Bugün ister 2 yıllık meslek yüksekokulunda okusun, ister 4 yıllık üniversitede okusun; öğrenciler okudukları süre içerisinde okuldan boşta kalan zamanlarında hangi alanda kendilerini geliştirmek istiyorlarsa işletmeye gittiklerinde katıldıkları her gün için günlük asgari ücretin net miktarı olan 50 TL. cep harçlığı veriyoruz. Ayrıca haftada bir gün dahi gitse 30 gün üzerinden genel sağlık sigortası primlerini yatırıyoruz” dedi. Öğrencilerin bu sayede okulda aldıkları teorik bilgiyi işletmede uygulamaya döktüğünden işin yüzde 90’ına hâkim bireyler olarak mezun olduklarını ifade eden Coşkun, “Öğrenciler mezun olduğu andan itibaren bizim verdiğimiz belge ile işyerine gittiğinde teşvik kapsamında bir eleman olduğu için işverene yüzde 15 ucuz bir işgücü sağlayacak ve işe hâkim olduğu için tercih edilen eleman olarak sektöre kazandırılacaklar. Umarım hayırlı olur. Şu andaki gençlik, bu ülkenin geleceğinin 25 yılının teminatı olan, 25 yıl hizmet verecek olan ışık saçacak olan gençlerimizdir. Biz de onları hazırlamak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
İŞKUR’un eğitime yaptığı katkılara değinen Plato Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Tolga Yazıcı ise “Bu çok güzel bir etkinlik, talebelerimiz için büyük bir fırsat. İŞKUR gerçekten canla başla çalışan ve Türkiye istihdamına katkıları olan, yapılması gereken her şeyi yapan bir kurum. Yükseköğretim kurumlarına gelip bizleri bilgilendirmeleri, bu tür işbirliklerini kendilerinin teşvik etmeleri yani bizim alıştığımız şeklin dışında onların bize yaklaşıyor olması öğrencilerimiz için büyük bir fırsat. İnanıyorum ki bu fırsatı çok iyi değerlendireceklerdir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.