Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşbirliği Protokolü İmzaladılar

Girne Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında Akademik İşbirliği Protokolü imzalandı.Girne Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında eğitim, bilim, kültür ve sanat dalları ile tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak projeler yürütmek,...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında Akademik İşbirliği Protokolü imzalandı.
Girne Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında eğitim, bilim, kültür ve sanat dalları ile tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak projeler yürütmek, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapmak, ortak bilimsel ve teknik geziler, sportif faaliyetler ve bilimsel toplantılar düzenlemek ve her iki üniversiteyi uygun şekilde tanıtıcı faaliyetler yapmayı kapsayan akademik işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü Girne Üniversitesi adına Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve Fırat Üniversitesi adına Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirağ imzaladı. İşbirliği Protokolü ile iki üniversitede eğitim-öğretim uluslararası standartlara getirilecek, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapılacak.
"İMZALADIĞIMIZ AKADEMİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İLE BİLİME KATKI KOYACAĞIZ"
Fırat Üniversitesi ile imzalanan akademik işbirliği protokolü ile ilgili açıklamada bulunan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, işbirliğinin iki taraf için de hayırlı olmasını dileyerek, "Fırat Üniversitesi ile kapsamlı bir akademik işbirliğine imza atmış olmaktan son derece mutluyuz. İki üniversiteye de katkı sağlayacak bir işbirliğine adım attık. İki üniversitenin birbirine katacağı çok şey olduğuna inanıyorum. Birlikte bilime, eğitime ve üniversitelerin bilinirliğine yönelik çok büyük adımlar atacağımızı biliyorum. İmzaladığımız bu akademik işbirliği protokolünün her iki üniversitesi için de hayırlı olmasını dilerim" dedi.
Girne Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan akademik işbirliği protokolü çerçevesinde; her iki üniversite de, bünyesinde bulunan fakülte, enstitü ve yüksekokullarda sürdürülen eğitim ve öğretimin geliştirilmesi ve uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi için ortak çalışma yürütecek; tüm eğitim-öğretim alanlarında ortak konular üzerinde bilimsel araştırmalar, projeler ve bilimsel yayınlar yapacak.
İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDA ÖĞRETİM ELEMANI VE ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ OLACAK
Öğrenci ve öğretim elemanı değişimine de imkan tanıyan protokol uyarınca, iki üniversite arasında birlikte çalışma yapılacak olan bilim dallarının önceden bildirmek kaydıyla öğretim elemanı değişimi; bunun yanı sıra belirlenen kontenjan ve koşullar dahilinde staj içim karşılıklı öğrenci değişimi yapılabilecek. Protokol ile ortak kongreler, bilimsel toplantılar ve spor yarışmaları düzenlenecek, tanıtım faaliyetleri yapılacak.
İki üniversite de imzalanan protokol uyarınca; kongre, konferans, sempozyum, atölye çalışması gibi ortak bilimsel toplantılar ve spor yarışmaları yapacak; düzenledikleri etkinliklere taraf olan diğer üniversiteyi davet edecek. Ayrıca, yapılan tüm etkinliklerde her iki üniversitesi kapsayan tanıtım çalışmaları yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.