Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İnternette çocuklarınızın ellerini bırakmayın"

Uğur Okulları Yalova Kampüsünde öğrenci velilerine yönelik düzenlenen, “Çocuklar ve Teknoloji” konulu seminere konuşmacı olarak katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Yavuz Samur, internet üzerinden çocukları...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uğur Okulları Yalova Kampüsünde öğrenci velilerine yönelik düzenlenen, “Çocuklar ve Teknoloji” konulu seminere konuşmacı olarak katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Yavuz Samur, internet üzerinden çocukları tehdit eden konularda bilgiler verdi. Samur, "Nasıl ki sokakta çocuklarınızın elini bırakmıyorsanız internette de ellerini bırakmayın" dedi.
Uğur Okulları Yalova Kampüsünde velilere yönelik olarak gerçekleştirilen “Çocuklar ve Teknoloji” konulu seminer geniş bir katılımla gerçekleşti. Seminere Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Yavuz Samur konuşmacı olarak katıldı. Burada özellikle internet vasıtası ile çocuklara yönelik tehditleri velilerle paylaşan Samur, onlardan gelen soruları da cevapladı. Seminer sonrasında düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Samur, "Bugün velilerimizle teknolojiden bahsettik. Çocuklarımızla birlikte teknolojiyi nasıl kullanıyoruz. Nasıl kullanmalıyız bunu konuştuk. Bu noktada tabletler, telefonlar, bilgisayarlar, sosyal medya gibi içeriklerimiz oldu. Bu içerikleri çocuklar tüketirken nelere dikkat etmeliler, veliler de çocukların ellerinden nasıl tutmalılar bunlardan bahsettik" dedi.
Velilere önerilerde de bulunan Yrd. Doç Dr. Samur, "Normal çocuğumuzla nasıl sokağa çıktığımızda çocuklarımızın ellerini bırakmıyorsak online ortamlarda da çocukların ellerinden de tutmalarını istiyorum. Çocuklarının hangi içeriklere baktıklarını, yazışırken bile ne gibi kelimeler kullandıklarını dikkat etmeliler. Çocukların YouTube ya da diğer video paylaşım platformlarında nasıl içerikler izlediklerini, telefonlara nasıl uygulamalar indirdikleri velilerin kontrolü altında olmalıdır. Çocuklarımızı günde çok fazla teknoloji ile baş başa bırakmayalım. Bu süreyi en aza indirelim. Daha çok sosyalleşmeye ve fiziksel etkileşime yöneltelim. Çocuklarımızla ailesel etkinliklere daha fazla zaman ayıralım" diye konuştu.
Seminer sonrasında Bahçeşehir Üniversitesi öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Yavuz Samur’a Uğur Okulları Yalova Kampüsü Müdürü Şenol Topal tarafından çiçek sunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.