Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnönü Üniversitesi 42. akademik yıl açılışı gerçekleştirildi

Malatya İnönü Üniversitesi’nin 42. akademik yılı açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katıldığı törenle gerçekleşti.İnönü Üniversitesi Kampüsü’ndeki Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya İnönü Üniversitesi’nin 42. akademik yılı açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katıldığı törenle gerçekleşti.
İnönü Üniversitesi Kampüsü’ndeki Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilli Taha Özhan, AK Parti Malatya İl başkanı Hakan Kahtalı, belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşu temsilcisi ve yöneticileri ile sivil toplum kurulu temsilcileri, fakülte dekanları, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay yaptı. 15 Temmuz’da hain bir darbe teşebbüsü ile karşı karşıya kaldığını belirten Kızılay, “Bir grup hain; anayasal düzeni yıkmak, devletimizi ve milletimizi bölüp parçalamak, demokratik yollarla iktidara gelen hükümeti devirmek istedi. Halkın tercihi ile seçilen Cumhurbaşkanımızın hayatına kast eden bu vatan hainleri, Türkiye üzerine yüzyıllardır oyun oynayan ve ülkemize diz çöktürmek isteyen güçlerin taşeronluğunu yaptı. 246 şehit verdiğimiz ve iki binden fazla insanımızın yaralandığı bu kanlı darbe teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, milletimizin birlik ve beraberlik içinde ortaya koyduğu irade ile önlenmiştir. Milletimizin 15 Temmuz’da ortaya koyduğu irade, dünya siyasi tarihinde eşi görülmemiş bir kahramanlık ve cesaret örneğidir” dedi.
Konuşmanın ardından İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Malatya’da yaralanan İnönü Üniversitesi BESYO öğrencisi Enes Gün’e plaket takdim etti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da eğitimin çok önemli olduğunu dünyada eğitime önem veren ülkelerin her zaman önde olduklarını söyledi.
Malatya Valisi Mustafa Toprak ise küresel eğitim ve dönüşümün yaşandığı bir dünya da ciddi bir rekabet yaşandığını ifade ederek bilgi toplumu olma noktasında herkesin bu rekabette yer almak için yarıştığını kaydetti.
Tüfenkci: “Üniversitenin çalışmalarını yakından takip ediyorum”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, “Bilgi ve enformasyonun sınır tanımayan niteliğiyle yayılma hızıdır. Bilgi Çağı kavramı, bilim ve teknolojinin meydana getirdiği büyük gelişmenin sembolik bir ifadesidir. Klasik fizik bilgilerimiz dahi her an değişiyor. Üniversiteler, bilim merkezleri olmalarının yanı sıra bölgesel ilerlemenin ve kalkınmanın da anahtarıdır. Üniversitelerimiz bulundukları bölgenin özelliklerine ve ihtiyaçlarına yönelik olarak uzmanlaşması, bilgi ve teknoloji üretmesi hem üniversiteyi hem bölgeyi, hem de ülkemizi güçlendirecektir. Malatyalı bir devlet adamı olarak Üniversitemizin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Üniversite-sanayi işbirliği hem üniversiteler hem de iktisadi hayat için önemlidir. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile İnönü Üniversitemizin Malatya Teknokent’te birlikte çalışmalarının şehrimiz ve ülkemiz açısından önemli bir katma değer oluşturacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz’da Türkiye’nin çok acı tecrübeler yaşadığını belirten Tüfenkci, “Maalesef burada çok acı tecrübeler ve travmalar yaşadık. Bu darbe girişimi bütün milletçe bir bütün olarak bütün renklerle bir araya gelerek milletimiz bir destan yazdı. Bu destanın en önemli yerinde gençler vardı. Gençlerimiz hem milli iradeye sahip çıktı. Hem de demokrasiye sahip çıktılar. Daha sonrada milletle beraber ekonomiye sahip çıktılar. Markalaşma önemli diyoruz. Sanayiden bahsederken bilimden bahsederken üretimden bahsederken markalaşmanın önemli olduğunu söylüyoruz. İnsanların kendileri de markalaşabilir. Ürettikleri de markalaşabilir. Her ünlü markanın bir hikaye ile markalaştığını bir kültürü ile beraber oluştuğunu görüyoruz. 15 Temmuz da Türk insanın markası oldu. Sivil direniş nedir dosta düşmana gösterdik. O gün hiçbir sivil direnişçi o darbeyi yapanlara karşı bir tek kurşun atılmadı. Ne yaptılar sokağa çıktılar. Caddeye çıktılar. Göğüslerini tanka toplara karşı siper ettiler. Sokakta caddede güvenlik güçleri olamamalarına rağmen bir yağmalama yaşanmadı. O gün sokakta herkes vardı. Malatya da o gün gerçekten demokrasisine sahip çıktı. İradesine sahip çıktı. En önemlisi o tankları kışlalarında çıkarmadı. Burada uçak kaldırmadı. Yine dikkatlerden belki kaçtı Türkiye’de general rütbesinde tek adam Malatya’da 2’inci ordu komutanı bu işin planlayıcı buradaydı. Malatyalı onları sokağa çıkartmadı. Malatya’nın bu anlamda hakkını vermek lazım” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.