Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngilizce Münazara Turnuvası Finali Nefes Kesti

Bursa Teknik Üniversitesi’nde Lise ve Yüksekokullar Arası İngilizce Münazara Turnuvası Finali nefes kesti.Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu (YDYO) tarafından Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliği ile organize edilen...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Teknik Üniversitesi’nde Lise ve Yüksekokullar Arası İngilizce Münazara Turnuvası Finali nefes kesti.
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Yabancı Diller Yüksek Okulu (YDYO) tarafından Işıklar Askeri Hava Lisesi işbirliği ile organize edilen İngilizce Münazara Turnuvası Finali büyük çekişmeye sahne oldu. Üniversite, yüksekokul ve liseleri bir araya getiren turnuvada 16 okuldan 30 takım ve 200’ün üzerinde katılımcı öğrenci ile BTÜ Yıldırım Yerleşkesi’nde start aldı. Üç rauntta gerçekleşen 36 ayrı müsabakada öğrenciler güncel konulardan seçilen başlıklar altında kendi takımlarının tezini savunarak ter döktü. Büyük çekişmelerin yaşandığı İngilizce Münazara Turnuvası’nın finaline Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi, Şahinkaya ve Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden 2 takım çıktı.
Öğrenciler büyük çekişme yaşadıkları finalde, ‘devlet bütçesinin büyük kısmı eğitim giderlerine tahsis edilmelidir’ fikirlerini yarıştırdılar. Jürinin yaptığı değerlendirmenin ardından Işıklar Askeri Hava Lisesi’nden ‘Işıklar White’ birinci olurken, ‘Işıklar Red’ ise ikinci oldu. Bir başka salonda yaşanan çekişmede ise Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi üçüncü, Şahinkaya ise dördüncü oldu.
Öğrencilere turnuvanın sonunda başarılarından dolayı madalya ve kupa takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.