Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk ders Rektör Gündoğan’dan

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bu yıl yerleşen öğrencilerle bir araya gelerek, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dersini kendisi verdi.Gündoğan, İktisadi ve İdari Bilimler...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlk ders Rektör Gündoğan’dan
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bu yıl yerleşen öğrencilerle bir araya gelerek, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dersini kendisi verdi.
Gündoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi amfisinde gerçekleştirilen ilk ders konuşmasında, fakültenin bir üyesi olduğu için gurur duyduğunu belirtti. Rektör Gündoğan, “Üniversitemizin temel fakültesi diyebileceğimiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1958 yılından bu yana Türkiye’ye çok önemli mezunlar vermeye devam ediyor. Anadolu Üniversitesinin bu kadar büyümesinde, sadece Türkiye’ye değil dünyanın her yerine ulaşmasında, Türk kökenli vatandaşlarımıza eğitim-öğretim hizmeti sunmasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları inkâr edilemez bir paya sahip” dedi.
Üniversitemizdeki örgün bölümlerin bu yıl yaklaşık 6 bin yeni öğrencisi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Gündoğan, “Bu öğrencilerimizin yüzde 85’i de başta Ankara olmak üzere diğer illerimizden geldi. Türkiye’nin her vilayetinden mutlaka bir öğrencimiz var. Anadolu Üniversitesi’nin bu kadar gelişmesini ve büyümesini sağlayan ise güçlü kurumsal kimliğidir” şeklinde konuştu.
Gündoğan, yükseköğrenim döneminin, öğrencilerin sonraki hayatlarını belirleyen en önemli zamanlar olduğunu vurgulayarak, bu dönemde elde edilecek yeteneklerin ve birikimlerin çok belirleyici olacağını kaydetti.
“Öğrencilerimizin kendilerini çok yönlü geliştirmesi oldukça önemli”
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olmanın büyük bir şans olduğunu ve öğrencilerin fakülte yılları boyunca kendilerini çok yönlü geliştirmeleri sayesinde, mezun olduklarında geniş bir istihdam alanına sahip olacaklarına da değinen Gündoğan, şöyle devam etti:
“İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, yerleşkemizin en eski fakültesi. Anadolu Üniversitesi, öğrencilere gerek altyapı gerekse sosyal tesisleri anlamında çok fazla olanak sunan bir üniversite. Fakültemizdeki amfilerimizi yeniledik. Önümüzdeki yıllarda bu binaları da tamamen yenileyeceğiz. Yani eğitim ve fiziksel altyapı anlamında hiçbir sıkıntımız yok. Bunun yanında yeni bir finans laboratuvarı hazırlığımız var. Bundan sonra sizlerin de bir laboratuvarı olacak ve buralarda serbestçe çalışma olanağı bulacaksınız.”
“Üniversitemizde eksikliğini duyduğumuz pek bir şey yok”
Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi’nin diğer olanaklarından da söz ederek, “Bu yıl da kütüphanemiz haftanın 7 günü 24 saat açık olacak. Ayrıca ikinci yemekhanemizi de açıyoruz. Şu anda eski yemekhanemizde 970 kişilik oturma kapasitesi varken yeni yemekhaneyle bu sayıya bin 200 kişi daha ilave edeceğiz. Aynı zamanda yeni yemekhanemizin açılışıyla birlikte üniversitemizin iki kampüsünde de kahvaltı vermeye başlayacağız. Yani öğrencilerimiz, 3 öğün yemek ihtiyaçlarını kampüslerimizde rahatlıkla karşılayabilecekler. Bunların dışında spor tesislerimiz de belli kurallar çerçevesinde öğrencilerimizin kullanımına açık durumda. Dolayısıyla üniversitemizde eksikliğini duyduğumuz pek bir şey yok” ifadelerini kullandı.
“İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin çok güçlü bir akademik kadrosu var”
Rektör Gündoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin çok güçlü bir akademik kadrosu olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:
“Sadece bu fakültenin kadrosu bile birçok üniversitenin kadrosundan daha güçlü. Fakültemizde 200’ün üzerinde öğretim elemanımız var. Hocalarımızın her biri son derece deneyimli. Akademik olarak hocalarınız, idari yönden de bizler, sizler için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Sizlerin akademik olarak yetişmesi bizler açısından çok önemli. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının hepiniz için başarılı ve mutlu bir yıl olmasını diliyorum.”
Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın konuşmasının ardından altyapı çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür edilerek, yenilenen amfi ve derslikler gezildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.