Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İkçü TÖMER’de İlk Mezuniyet Coşkusu

2014-2015 öğretim yılında, Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı öğrencilerle Türkçe hazırlık eğitimine başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ilk mezunlarını...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2014-2015 öğretim yılında, Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı öğrencilerle Türkçe hazırlık eğitimine başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ilk mezunlarını verdi.
Kuruluşunun ilk yılında “11. Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”nda Türkiye birincisi olarak dikkatleri üzerine çeken İKÇÜ TÖMER, başarılı bir yılın ardından mezun olan öğrencilerini renkli bir mezuniyet töreniyle uğurladı.
Törene İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Saffet Köse, Yurtdışı Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Dr. Fırat Yaldız, Dekanlar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Rektör Prof. Dr. Galip Akhan yaptığı konuşmada, “Ulaşım ve iletişimin artması ile dostluklar, akrabalıklar, kaynaşma arttı. 20 farklı ülkeden gelen öğrencilerimiz var. Her kültürün insani değerler açısından vereceği güzellikler var. Bunları paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
Mezuniyette Afrika ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin yörelerine özgü dansları izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, söylenen Türkçe şarkılar beğeni topladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.