Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iğdır’da "Hoca Ahmet Yesevi" konferansı düzenlendi

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından “UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı” dolayısıyla Hoca Ahmet Yesevi’nin adını taşıyan 79 okulda gerçekleştirilen "Hoca Ahmet Yesevi" konferansları, bu hafta Iğdır Tuzluca...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdır’da "Hoca Ahmet Yesevi" konferansı düzenlendi
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından “UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı” dolayısıyla Hoca Ahmet Yesevi’nin adını taşıyan 79 okulda gerçekleştirilen "Hoca Ahmet Yesevi" konferansları, bu hafta Iğdır Tuzluca Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’nda yapıldı.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’ın Mayıs ayında açılışına katıldığı Tuzluca Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Ahmetoğlu katıldı. Ahmet Yesevi’nin hayatından örnekler veren Doç. Dr. Ahmetoğlu, “Ahmet Yesevî, İslâm’ın esaslarını, şer’i hükümleri ve tarikat âdâbını sade bir dille ve halk edebiyatı nazım şekilleriyle anlattığı manzumeler söylemiştir. ’Hikmet’ adı verilen bu manzumeler, dervişler vasıtasıyla en uzak Türk topluluklarına kadar ulaşmıştır. Hikmetler özellikle Türkler arasında bir düşünce birliğinin oluşmasına hizmet etmiştir’’ dedi.
Konferansa Okul Müdürü Recai Şahin, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdiler. Tuzluca Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu, başta Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız olmak üzere Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Ahmetoğlu’na, okul yönetimine ve konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinlikte ayrıca Ahmet Yesevi Üniversitesi ve TİKA işbirliği ile Ahmet Yesevi’nin adını taşıyan ilk ve orta dereceli okullara içinde Ahmet Yesevi ile ilgili bugüne kadar yayımlanan kitapların yer aldığı ‘‘Ahmet Yesevi Kitaplığı’’ da hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.