Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ICEI ile TÜZDER işbirliği sözleşmesi imzaladı

Üstün zekalı çocukların tespit ve eğitiminde dünyaca ünlü olan ICEI’nin direktörü Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin, Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) ile iş birliği sözleşmesi imzaladı.Üstün zekalı çocukların eğitimi ve desteklenmesi...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üstün zekalı çocukların tespit ve eğitiminde dünyaca ünlü olan ICEI’nin direktörü Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin, Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) ile iş birliği sözleşmesi imzaladı.
Üstün zekalı çocukların eğitimi ve desteklenmesi için Türkiye genelinde önemli çalışmalara imza atan TÜZDER, bu alanda dünyada öncü ICEI (The International Centre for Innovation in Education) ile iş birliği yaptı. Bu kapsamda ICEI’nin direktörü Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin, TÜZDER Başkanı Tunahan Coşkun’la birlikte “Üstün zekalı çocukların eğitim ve ihtiyaçları” konulu panelde dahi çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.
ICEI’in dünyanın farklı ülkelerinde üstün zekalı çocuklar için faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu belirten Yamin, TÜZDER ile ilerleyen süreçte  üstün zekalı çocukların ebeveyn ve öğretmenlerin eğitimleriyle alakalı  akademik çalışmalarla ilgili ortak faaliyetler yürüteceklerini söyledi. TÜZDER’in Dahi Park Atölyeleri’nin müfredat ve kurgulanan sistem ile dünyada ender bulunan bir çalışma alanı olduğunu ifade eden Yamin, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere aktif olarak  kullanılan ve dünyada en güncel, en kapsamlı test olan sıra dışı düşünme potansiyeli testi EPOC’un dahi çocukların tespitine ve eğitimine sağladığı katkıları aktardı.
TÜZDER Başkanı Tunahan Coşkun da üstün zekalı çocukların eğitim merkezi olan Dahi Park’taki atölye çalışmaları hakkında bilgi verdi. ICEI ile TÜZDER‘in bir araya gelerek ortak çalışmalara başladığını ifade eden Coşkun , ICEI’nin Türkiye temsilciliğinin bugünden itibaren TÜZDER tarafından yürütüleceğini belirtti. Coşkun, çocukların sıra dışı düşünme ve üretkenlik becerilerine yönelik olan EPOC testini Türkiye’ye kazandırdıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.