Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hepimizin hayatına dokunan kişiler

Maltepe Üniversitesi'nde Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğretmen Adayları Mezun Oldu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hepimizin hayatına dokunan kişiler
Maltepe Üniversitesi’nde pedagojik formasyon eğitimi alan öğretmen adayları mezun oldu.
Marma Otel’de gerçekleşen sertifika törenine, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken’in yanı sıra akademik kadro ve 65 öğretmen adayı ve yakınları katıldı.
Tören öncesi İHA kameralarına açıklama yapan Prof. Dr. Betül Çotuksöken, "Uzun yıllardan beri üniversitemizde özellikle lise öğretmeni yetiştirme konusunda bir atılımımız var. Eğitim fakültemizde, okul öncesi ve ilkokul öğretmenliği kapsamında çalışmalarımız bulunuyor. Lise öğretmenliği kapsamında da yıllar önce tezsiz yüksek lisans programımız vardı. Fakat daha sonra YÖK kararları çerçevesinde o programlar kapatılınca, 2015-16 eğitim öğretim yılında pedagojik formasyon eğitimi sertifika programını başlattık. Üniversitemiz adalet, felsefe, psikoloji ve radyo-televizyon bölümlerine 65 öğretmen yetiştirdi. Bu bizim için çok önemli. Gelecek yıllarda da bunu devam ettirmeyi planlıyoruz. Bütün bir yıl çok değerli gençlerle çalışmalar yaptık. İstanbul’daki çeşitli okullarda uygulamalarını da yaptılar. Bugün de buradan öğretmen olarak sertifikalarını alarak mezun olacaklar" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Öğretmenliğin çok önemli bir meslek olduğunu belirten Prof. Dr. Çotuksöken, "Onlar hepimizin hayatına dokunan kişiler. Dolayısıyla öğretmenlerin iyi yetişmesi ülkenin kalkınması, gelişmesi ve insani değerlere kavuşulması açısından çok büyük önem taşıyor. Biz de toplumumuzu geliştirip, farklılaştıracak ve daha iyi noktalara taşıyacak öğretmenlerin yetişmesinde katkıda bulunduğumuz için Maltepe Üniversitesi olarak çok sevinçliyiz" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.