Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hem bilgisayar kullanmayı öğrendiler, hem laptop kazandılar

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk hizmetlerinden Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ve Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) binlerce insana ulaştı. Sertifika töreninde yapılan çekilişle talihli kursiyerlere akıllı telefon, tablet,...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hem bilgisayar kullanmayı öğrendiler, hem laptop kazandılar

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk hizmetlerinden Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ve Engelsiz Mobil Eğitim Projesi (BENMEP) binlerce insana ulaştı. Sertifika töreninde yapılan çekilişle talihli kursiyerlere akıllı telefon, tablet, laptop ve mini bilgisayar gibi hediyeler verildi.

Ev hanımlarının bilgiye daha rahat ulaşmaları ve çocuklarının eğitimine katkı sağlayabilmeleri hedefiyle gerçekleştirilen BUMEP eğitimlerinden faydalanan 2 bin 206 kursiyer ile Türkiye’de ilk kez engelli vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen BENMEP eğitimlerine katılan 324 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı. Sertifika töreni Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda yapıldı. Tören öncesinde Büyükşehir Belediye Orkestrası tarafından konser verildi. Program, BUMEP ve BENMEP projesinin tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Kursiyerler belgelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın elinden belge aldı.

Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimlerinin verildiği BUMEP ve BENMEP’in başlatılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Hayatta hiçbir şeyin imkansız olmadığını, ev hanımı ya da engelli olmanın öğrenmenin önünde engel teşkil etmediğini kaydeden Başkan Aktaş, “Belediye olarak ev hanımlarını üretime katmak, engelli yavrularımızla alakalı devletimizin sağladığı imkanları daha öteye götürmek için bu tip uygulamalara yöneliyoruz. İnşallah bu tür organizasyonlarımız artarak devam edecek. Bunlar gerçekten Türkiye’nin gelişmesi için önemli hamleler” dedi.

Başkan Aktaş, 2011 yılından bu yana hizmet veren BUMEP sayesinde kursiyerlerin ‘hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen teknoloji ve internet kullanımıyla’ kişisel gelişimlerinin yanında kültürel ve sosyal hayatlarına da katkıda bulunduklarını ifade etti. Proje kapsamında özel bilgisayar dersliği haline getirilmiş otobüslerde uzmanların görev yaptığını ve 452 mahallenin bu hizmetlerden yararlandığını belirten Başkan Aktaş, “Bugüne kadar yaklaşık 60 bin kursiyere ulaşılmış ve 39 bin kursiyer eğitime dahil edilmiştir. Kursiyerlerimiz aldıkları eğitimler sayesinde günlük hayatlarında ihtiyaç duydukları bilgilere rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Yine aldıkları eğitimler sayesinde yeniliklerden korkmak yerine bunları kullanarak çocuklarına yardımcı olabiliyorlar. BUMEP projesi ile 2017 yılı içerisinde 9 eğitim döneminde 14 bin 767 kursiyere ulaşıldı. 102 farklı noktada verilen eğitimlerde 8 bin 152 kursiyer belge almaya hak kazandı. Bugün 2 bin 206 kursiyere belgelerini dağıtıyoruz” diye konuştu.

Başkan Aktaş, BENMEP projesinden ise 10 yaşından büyük tüm kadın ve erkek engelli vatandaşların yararlandığını söyledi. 2013 yılında başlatılan proje kapsamında 11 ilçede 64 farklı eğitim noktasında toplam 2 bin 109 mezun verildiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Şu anda 3 farklı ilçede devam eden eğitimler, engelli kardeşlerimize özel dizayn edilen otobüslerde sağlanıyor. Burada temel bilgisayar programlarından grafik tasarıma kadar bir çok alanda eğitim görülüyor. Eğitim hizmetlerinin yanında alanında uzman psikolog ve eğitmenler eşliğinde rehabilitasyon ve psikolojik destek hizmetleri de katılımcılarla buluşturuluyor. Bu projede, 2017 yılında 24 farklı noktada verilen eğitimlerle 4 bin 707 kursiyere ulaşıldı. 864 kursiyerimiz belge almayı hak etti. Bugün 324 kursiyerimiz belgelerini almış bulunuyor” şeklinde konuştu.

Bu arada sertifika töreninde çekiliş yapıldı. Çekilişle talihli kursiyerlere akıllı telefon, tablet, laptop ve mini bilgisayar gibi hediyeler verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.