Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat Boyu Öğrenme Şenliği 25 Mayıs’ta İstanbul’da Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş guruplarındaki vatandaşların sosyokültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla başlatılan Hayat Boyu...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş guruplarındaki vatandaşların sosyokültürel gelişimlerini desteklemek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla başlatılan Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri, 25-29 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Toplumda öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalığı artırmak ve öğrenmeye erişimi sağlamak amacıyla geçen yıl ilki düzenlenen ve halkın yoğun ilgisiyle karşılanan şenliğin ardından bu yıl 2. İstanbul Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri 25 Mayıs’ta Sultanahmet meydanında gerçekleştirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Valiliği yetkililerinin katılacağı açılış töreni ile başlayacak şenlik kursiyerlerin gösterileri ile devam edecek. Her zaman, her yaşta, her fırsatta öğrenme imkânları sunan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, 1312 yaygın eğitim kurumuyla hizmetlerini sürdürüyor. Türkiye genelinde 308 bin 765 kursta toplam 6 milyon 732 bin kursiyerin hayatında değişim ve katkı yapmaya devam ediyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme bölümü 39 ilçede 44 Halk Eğitimi Merkezi, 33 Mesleki Eğitim Merkezi ve 2 Olgunlaşma Enstitüsü ile faaliyet gösteriyor. Merkezler katılımcı ve paylaşımcı bir yapıyla bireylerin hayat boyu öğrenme ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik eğitim kurumlarıdır. Bu kurumlar bilim ve teknolojide sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki teknik eğitim vermeyi, mesleğinde ilerlemek isteyen bireyleri desteklemeyi, toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı ve toplumun sosyal ve kültürel birikimini gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflemektedir. Merkezlerimiz uyguladıkları öğrenme faaliyetlerinin yanı sıra megakent olarak tanımlanan İstanbul’da vatandaşların güvenle bir araya geldikleri, birlikte çalışma yaparak başarıya ulaştıkları mekânlardır. Bu yapılanmasıyla merkezler bireylerin sosyalleşmesine ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına da katkıda bulunuyor.
Şenlik boyunca açılacak stantlarda İstanbul’dan 79 Hayat Boyu Öğrenme Kurumu 400 etkinlik, kısa atölye çalışmaları, eğitimle ilgili uygulama ve gösteri düzenleyecek. Bu kurumlarda düzenlenen 33 bin 938 kurstan yararlanan yaklaşık 800 bin kursiyerin bilgi ve becerilerini ortaya koyacağı etkinlikle; 4 gün boyunca Hayat Boyu Öğrenme Programlarına yönelik örnekleri halkımız yakından tanıma fırsatı bulacak. Öğrenme Şenliği ile İstanbul’da milyonlarca kişiye ulaşılması hedefleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.