Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayat Boyu Öğrenme Projesi Tanıtım Toplantısı

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB)’nin ortaklaşa finanse ettiği "Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi"nin tanıtım toplantısı Samsun’da yapıldı.Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’deki gelişen insan kaynakları kapasitesine "hayat...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hayat Boyu Öğrenme Projesi Tanıtım Toplantısı
Türkiye ve Avrupa Birliği (AB)’nin ortaklaşa finanse ettiği "Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi"nin tanıtım toplantısı Samsun’da yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’deki gelişen insan kaynakları kapasitesine "hayat boyu öğrenme"yi tanıtarak katkıda bulunmak hedefiyle Türkiye’de "Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi-II (HBÖ-II)"yi hayat geçiriyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sözleşme makamı olarak yer aldığı proje kapsamında hayat boyu öğrenme olanaklarını, kapsamlı stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanması aracılığıyla iyileştirmek; hayat boyu öğrenme konusunda farkındalık oluşturmak ve hayat boyu öğrenmeye katılım oranını artırmak amaçlanıyor. "Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi"nin temel hedefi Türkiye’de öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, özellikle istihdama yönelik öğrenme programlarına erişimi ve katılımı artırmak.
Samsun Anemon Otel’de düzenlenen toplantıya; Samsun Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdülhakimoğulları, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, üniversiteler, halk eğitim ve mesleki eğitim merkezleri, belediyeler, STK’lar, meslek odaları ve işveren temsilcileri katıldı.
ESEN: "YENİ BİR ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM"
Dün ile bugün yapılan eğitimli insan tanımının farklılaştığını söyleyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, "Yeni dünyayı algılarken gerek eğitimimizin gerekse yaşam becerilerimizin yeni bir durumla karşılaştığını görüyoruz. Dolayısıyla biz eğitim kurumları olarak bu yeni süreci çok iyi okumak ve anlamak zorundayız. Bizim inancımıza göre bilgi bizim yitik malımızdır. Onu nerede bulmayı umut ediyorsak oraya gidip onu almak durumundayız. Ne güzel ifade edilmiş ‘iki günü birbirine benzeyen insan aldanmıştır’. Her an her saniye yeni şeyler öğrenmek yeni dünyaya yeni şeyler söylemek zorundayız. Mevlana’nn dediği gibi ‘Dünle beraber gitti cancağızım. Ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.’ Yarının dünyasına yeni bir şey söylemek için şüphesiz temel becerilerimizi geliştirme noktasında hayat boyu öğrenmeye ihtiyacımız var" dedi.
ABDÜLHAKİMOĞULLARI: "24 PİLOT İLİMİZDE TANITIM TOPLANTILARINA BAŞLADIK"
Sürekli değişen dünya düzeninde hayat boyu öğrenmenin yaşamın bir parçası olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdülhakimoğulları, "Hayat boyu öğrenme kapsamında yetişkin eğitimi örgün eğitim çağının dışına çıkmış veya dışında kalmış kişilerin bilgi beceri ve davranışlarını geliştirmek, istek ve yetenekleri doğrultusunda eğitim rehberlik ve uygulama etkinliklerinin tamamı olarak tanımlanmıştır. Proje kapsamında ülkemizdeki tüm sosyal paydaşlarımızı bilgilendirmek ve onların desteğini almak için 24 pilot ilimizde tanıtım toplantılarına başladık" diye konuştu.
KURT: "İŞSİZ KESİMİ NİTELİKLİ HALE GETİRMELİYİZ"
İnsanın hayatını rahat bir şekilde sürdürmek için hayat boyu öğrenmek zorunda olduğunu söyleyen Samsun Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, "Bu projelere önem vermeliyiz ve bu projeleri ülkemizde yoğun bir şekilde uygulayarak halkımızın özellikle işsiz kesimi nitelikli hale getirerek işsizlikten kurtulmalarına fayda sağlamalıyız. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Halk Eğitim Merkezlerimizi bu konuda önemli çalışmaları var" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.