Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayalini 50 Yaşından Sonra Gerçekleştirerek Örnek Oldu

İlkokuldan sonra kız çocuğu olduğu için ailesi tarafından okutulmayan ve okuma sevgisi her gece rüyalarına giren Kadriye Odabaş, hayallerini 50 yaşından sonra gerçekleştirdi.Her zorluğu okuma azmi ile yenen Kadriye Odabaş, ilköğretim ve...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İlkokuldan sonra kız çocuğu olduğu için ailesi tarafından okutulmayan ve okuma sevgisi her gece rüyalarına giren Kadriye Odabaş, hayallerini 50 yaşından sonra gerçekleştirdi.
Her zorluğu okuma azmi ile yenen Kadriye Odabaş, ilköğretim ve lise eğitimini tamamlayıp kendi imkanlarıyla kazandığı üniversiteyi de onur belgesiyle bitirerek örnek oldu.
Hayalini 50 yaşından sonra gerçekleştiren Kadriye Odabaş, kendisi gibi kız çocuğu olduğu için okutulmayanlara örnek olarak okuma azmini anlattı. Odabaş, “İlkokulu bitirdikten sonra ailem okula göndermedi. İlkokul öğretmenim iki yıl boyunca babama neredeyse yalvardı fakat yine de babam okula gitmeme müsaade etmedi.Kendimden daha küçük kardeşlerime bakmanın yanı sıra günlük köy işlerinde çalışmak zorunda kaldım. Ancak okumak istiyordum. Her gece rüyalarımda okula gidiyordum fakat bir türlü sınıfa giremiyordum. Rüyalarımda ya kalemim ya da defterim olmadığı için öğretmenlerin derse almadığını görüyordum" dedi.
ÖNCE ÇOCUKLARINI OKUTTU, SONRA KENDİSİ OKUDU
Erken yaşta evlendirilip anne olduktan sonra da okuma azmini yitirmediğini söyleyen Kadriye Odabaş, “Henüz genç yaşta evlendirildim ve anne oldum. Bir süre kendi okuma azmimi çocuklarımda gidermeye çalıştım. Ancak yine de kendi okuma azmimi gideremedim. Hala okul rüyalarıma giriyordu. Çocuklarımı okutmuş, kendim hala okuma azmiyle doluydum. Sonra bir gün ehliyet almak için başvurduğumda ders çalışmam gerekti ve ehliyet sınavında başarılı olunca kendime özgüvenim geldi. İlköğretim ardından da lise eğitimini tamamladım. Bu okulları bitirmek kendime olan güvenimi artırdı. Ancak üniversite sınavına girip kazansam da başörtü sorunu nedeniyle okuyamayacağımı düşündüğüm için uzun bir süre ara verdim. Ancak üniversitelerdeki başörtü sorunu çözülünce sınava girdim ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım. Hiç dönem kaybı yaşamadan 4 yılda okulumu onur belgesiyle tamamlamayı başardım" diye konuştu.
“GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTİYORUM”
Üniversite eğitiminin ardından bundan sonraki hayallerini de anlatan Kadriye Odabaş, “Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra öğretmen olmak için pedagojik formasyon eğitimi almam gerekiyor. Bu eğitimi alabilirim. Almasam da en azından okuma yazma bilmeyenlere gönüllü öğretmenlik yapmak istiyorum. Ya da benim gibi okumak isteyenlere dışarıdan eğitim görenlere ders vererek yardımcı olmak gibi bir düşüncem var" ifadelerini kullandı.
“GELECEĞİN ANNELERİ OKUTULMALIDIR”
Kız çocuklarını okutmak istemeyen ailelere de mesaj veren Odabaş şunları söyledi:
“Günümüzde hala kız çocuklarını okutmayan ailelerin olduğunu biliyoruz. Mutlaka çocuklar okutulmalıdır. Özellikle de kız çocukları eğitimden geri bırakılmamalıdır. Çünkü bugünün kız çocukları geleceğin anneleri demektir. Çocukların ise ilk öğretmeni anneleridir. Anneler ne kadar eğitimli olursa o kadar çocuklarını iyi yetiştirebilirler.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.