Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu 4006 Bilim Fuarı

Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” düzenledi.Hidrolik şırıngalarla çalışan robotlardan, yeni nesil elektrik süpürgesine kadar birçok keşfin boy gösterdiği fuarın açılışı bugün okulda düzenlenen törenle gerçekleşti....

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu 4006 Bilim Fuarı
Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” düzenledi.
Hidrolik şırıngalarla çalışan robotlardan, yeni nesil elektrik süpürgesine kadar birçok keşfin boy gösterdiği fuarın açılışı bugün okulda düzenlenen törenle gerçekleşti. 120 öğrenci ve 55 projenin bulunduğu fuarda öğrenciler yaptıkları buluşları merak edenlere 1 gün boyunca aktarabilecek.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ümmet Öngör, fuarın açılışında emeği geçen ve katılan herkese teşekkür etti.
Açılışta ikinci olarak söz alan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Yaşadığımız bu çağ, bilgi çağıdır. Bilginin iktidar olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bunun farkında olup yaşamak var bir de bunun farkında olmadan yaşamak var. Bilgiye ulaşmanın en önemli yolu hayal etmektir. Hayaliniz yoksa yeni projeler ve yeni buluşlar icat edemezsiniz. Hayali olmayan bir gençliğin geleceği yoktur. Bugün en önemli işin hayal olduğunu, daha sonra o hayalin bilgiye dönüştüğü, sonra da o bilginin makineleştiği bir dönemi yaşıyoruz. 4. sanayi devrimini gerçekleştiremeyen toplumların gelecekle alakalı iddiası yoktur. Onun için 21. yüzyılın başında bizlerin, ülkemizin ve milletimizin mutlak şekilde 4. sanayi devrimini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu temenni ve dileklerle fuarın açılmasında emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.
Bu fuarların gelecek için önemli çalışmalar olduğunu vurgulayan Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise, “TÜBİTAK’ın bu projeleri çok iyi düşünülmüş ve yararlı bir projedir. Bilim, aydınlanmadır, özgür düşüncedir, aklın özgürleşmesidir. Aydınlanma, aklın tutsaklık halinden kurtulmasıdır. İnsan aklının tamamen özgür olması, sorgulayarak, eleştirerek ve araştırarak olur. Atatürk, yaşamda en gerçek yol gösterici bilimdir, diyor. Bizim Cumhuriyetimizin temel felsefesi bugün bu projede yaşatılmaya çalışan felsefedir. Bütün öğrenciler ve öğretmenlerimiz bilimin yol göstericiliği, aklın egemenliği, özgür düşünce, demokrasi, eleştirme, sorgulama ve insanın bu idealler uğruna yaşamasıdır. Bu bakımdan bu fuarın herkese hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Fuarda yeni buluşların sergilenmesinin yanı sıra bilimsel ve biyolojik deneyler de uygulamalı olarak yapılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.