Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harran Üniversitesinde hemşirelik kongresi düzenlendi

Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin öncülük ettiği 1. Uluslararası 4. Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik Kongresi başladı.Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kültürlerarası Hemşirelik Derneğiyle ortaklaşa Fen-Edebiyat...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2017 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Harran Üniversitesinde hemşirelik kongresi düzenlendi

Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin öncülük ettiği 1. Uluslararası 4. Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik Kongresi başladı.

Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kültürlerarası Hemşirelik Derneğiyle ortaklaşa Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen 1. Uluslararası 4. Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik Kongresine, Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ahmet İnan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Kılıç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Yılmaz, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Güllüoğlu, Kültürlerarası Hemşirelik Derneği yetkilileri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Hemşireler deyince akıllara bir Gevher Nesibe, birde Florence Nightingale’nin geldiğini söyleyerek, ilk Türk hemşire olarak tarihe geçen kişinin, Selçuklu Sultanının kızı olan Gevher Nesibe olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında Rektör Taşaltın, “Hemşirelik tabiki fedakarlık gerektiren bir meslek. Hemşire hiçbir şekilde din, dil, ırk, mezhep gibi ayrım yapmadan hizmet eder. Hemşire devamlı kendini geliştirir, yetiştirir ve daima iyi seviyeye gelmek için elinden gelen bütün gayreti gösterir. Harran Üniversitesi olarak bizde bu alanda insanlığa hizmet eden, Türkiyede hemşirelik alanında önemli çalışmalara imza atmış olan değerli bilim insanlarını tarihin sıfır noktası olan Şanlıurfa’da ve dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesinde bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün düzenlenen bu kongrenin verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ahmet İnan açılış konuşmasında hemşireliğin kutsal bir meslek olduğuna değinerek, “Kutsal, onurlu, şerefli aynı zamanda yorucu bir meslektir hemşirelik. Bu kongrenin Urfada Harran Üniversitesinde yapılmış olması bizlere ayrı bir kıvanç vermektedir. Hemşirelik ilk insanın varlığından beri var. Her zaman bir şefkat eli, bir yardım eli olarak görülmüştür hemşirelik. Yeriniz kıymetiniz çok büyüktür, lütfen her yerde mesleğinizin bu onuruyla başınız dik olarak geziniz. Hemşire veya hemşir olmanın onurunu her zaman yaşayınız” şeklinde konuştu.

Bu kongreye katılan herkesin ortak paydasının toplumun sağlığını etkin bir şekilde korumak ve kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak olduğunu söyleyen Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Yılmaz,

“Hemşireler yetiştikleri kültürün dışında çok değişik kültürü olan yerlerde çalışmakta ya da değişik inanç ve tutumda olan kişilere hizmet vermektedirler. Sağlık ya da hastalık kültürlere göre değişebilen kavramlardır. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi ve hastalık tedavisinde farklı kültürlerde farklı uygulamalar kullanılmaktadır” diye konuştu.

Fen-Edebiyat Fakültesi salonlarında açılışı yapılan kongre 24 Ekim 2017 tarihine kadar devam edecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.