Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Harmancık’a 3 eğitim yuvası birden

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever desteğiyle Harmancık ilçesine kazandıracağı ilkokul, imam hatip ortaokulu ve halk eğitim merkezinin temeli atıldı.İl merkezindeki eski okulların yenilenmesi görevini üstlenen Büyükşehir Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Harmancık’a 3 eğitim yuvası birden

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hayırsever desteğiyle Harmancık ilçesine kazandıracağı ilkokul, imam hatip ortaokulu ve halk eğitim merkezinin temeli atıldı.

İl merkezindeki eski okulların yenilenmesi görevini üstlenen Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan hayırsever işadamlarının katkılarıyla dağ ilçelerinde de eğitime yatırıma devam ediyor. Zafer Okulları ve Elmasbahçeler Salih Şeremet Ortaokulu’nu modern bir kompleks olarak Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, merkez imam hatip lisesi, Demirtaşpaşa ilkokulu, Görükle Öğretmen Hasan Güney Ortaokulu ek binası inşaatları devam ederken, Harmancık’ta da 3 eğitim yuvasının temelini attı. işadamları Muhammed Etkeser ve Celal Demir’in katkılarıyla yaptırılacak okulların temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra, Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan ve Keles belediye başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Harmancık Kaymakamı Enis Aslantatar ile ilçe halkı katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaşanan hizmet ve bereket döneminin kendini her alanda hissettirdiğini, Bursa’nın en küçük ilçesi Harmancık’ta aynı anda 3 okulun birden yapıldığını söyledi. Yıllardır söylenip, gerçekleştirilemeyen hizmetlerin bir bir hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bunların hepsi hayaldi, ancak şimdi gerçekleşiyor. Harmancık Belediye Başkanımız bize önce okulun birini söyledi, sonra diğerini sonra da halk eğitim merkezini. Baktık ki üçü de yan yana. Ama bunları yapmak için 3 hayırseveri nasıl bulacağız derken, bu işlere gönlünü adayan değerli işadamlarımız Muhammed Etkeser ve Celal Demir çıktı. Onlara şükranlarımızı arz ediyorum. Hayırlı insan böyle olur. Sadece kendisine, ailesine değil, ülkesine, vatanına, milletine hizmet eder. Ne mutlu sizlere ki böyle hayırseverlerimiz var. Çocuklarımızın eğitim alacağı 3 okulu inşa eden hayırseverlerimiz hayal olanı gerçeğe dönüştürüyor. Bu ilim irfan yuvalarından çıkan öğrencilerimiz bölgenin her alanda kalkınması için çalışacaklar. Tüm bu yatırımlarla inşallah tersine göç başlayacak. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimizin en güzel şekilde yetişmesi hedefiyle okullarımızın ne eksiği varsa gideriyoruz. Bursa genelinde yaptığımız spor tesisi 250’yi aştı. Dünya çapında bir bilim merkezi yaptık. Buradan gençlerimizi götürüyoruz. Teorik eğitimleri uygulamaya dönüştürüyorlar. Son yapılanlarla 200 milyonluk bir yatırım yapılmış olacak. Onlar bizim geleceğimiz” diye konuştu.

Tekli eğitime geçiş

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da 2014 yılından bugüne ekili eğitimden tekli eğitime geçiş çalışmalarının önemli bir seviyeye geldiğini hatırlattı. Bursa’da 3 yıl önce yüzde 46 olan ikili eğitim oranın, yüzde 20’ler seviyesine indirildiğini ifade eden Sarıkaya, “Bu barışının ortak paydaşları var. En büyük paylardan biri de Büyükşehir Belediyesinin. Müstakil olarak okullar ve spor salonları yapmanın yanında hayırseverlerimizin teşvik edilmesi noktasında da Büyükşehir Belediyemiz önemli bir rol üstleniyor. Hem Büyükşehir Belediyemize hem de tüm hayırseverlerimize milli eğitim camiası adına şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Harmancık Mustafa Çetinkaya da bu hizmetleri yapmanın her kula nasip olmayacağını hatırlatarak, ilçeye yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

İlçe Kaymakamı Enis Aslantatar ise “Bu memleketin güzel öğrencileri, çok yakında güzel bir eğitim komplesinde eğitim görecekler. Bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve hayırseverlerimizin üzerinden hayır duaları hiç eksik olmayacak” dedi.

Hayırsever işadamları adına konuşan Celal Demir de bu hayırlı işi yapmaları için vesile olan Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Toplam 4600 metrekare inşaat alanına sahip proje kapsamında 12 derslikli ilkokul, 12 derslikli imam hatip ortaokulu, beden eğitimi salonu, kantin, kütüphane, konferans salonu ile 3 derslik ve dinlenme alanlarının bulunacağı halk eğitim merkezi yapılacak.

Konuşmaların ardından Harmancık’ta eğitimin çıtasını yükseltecek 3 okulun temeli Başkan Altepe ve protokol mensupları tarafından atıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.