Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gülşen Utku Anaokulu’ndan öğretmenlere etkili masal anlatma eğitimi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Gülşen Utku Anaokulu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği ile okul öncesi öğretmenlerine özel hikaye anlatıcılığı eğitimi veriliyor.Kdz. Ereğli Gülşen Utku Anaokulu Müdürü...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gülşen Utku Anaokulu’ndan öğretmenlere etkili masal anlatma eğitimi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Gülşen Utku Anaokulu, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) işbirliği ile okul öncesi öğretmenlerine özel hikaye anlatıcılığı eğitimi veriliyor.

Kdz. Ereğli Gülşen Utku Anaokulu Müdürü Demirhan Döl, BAKKA iş birliği ile Okul Öncesi öğretmenlerine özel hikaye anlatıcılığı eğitimi verildiğini ifade etti. Cemile Tatoğlu Anaokulu’nda bu gün ilki gerçekleştirilen kursların 5 gün süreceğini dile getiren Döl, öğretmenlere ‘Söz İmaj, bilinçli söz söyleme, bilinçli konuşma, imajlar oluşturma, oluşturduğu imajları görme, hafıza teknikleri, hikayeyi anlama, anlatım teknikleri, anlatım biçimleri, doğaçlama, anlatıcı, dinleyici ve hikaye arasındaki ilişki, beden farkındalığı, beden ve mekan ilişkisi’ konularında eğitim verileceğini anlattı.

Gülşen Utku Anaokulu ile BAKKA iş birliği ile düzenlenen eğitimleri veren Özgür Erdenoğlu, amaçlarının okul öncesi öğretmenlerinin alacakları eğitim ile çocuklara daha fazla fayda sağlamak olduğunu söyledi. Erdenoğlu konuşmasında “Okul öncesi öğretmenlerine hikaye ve masal anlatma tekniklerini, beden farkındalığını, imaj ve söz olarak bedensel olarak ta ‘çocuklara nasıl faydalı olabiliriz?’ ile ilgili bir eğitim içeriğimiz var. 5 gün boyunca öğretmenlerimizle beraber bu eğitimleri sürdüreceğiz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bağımsız anaokulları kategorisinde yer alan Gülşen Utku Anaokulu okul öncesi eğitim yaygınlaştırılması amacı taşıyan projeye, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014-2023 Batı Karadeniz Bölge Planı çerçevesinde sürdürülebilir sosyal kalkınmaya faydalı olacak faaliyetler kapsamında destek verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.