Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GTÜ girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinde 4 sıra yükseldi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarını açıkladı. Geçen yıl on birinci sırada yer alan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) bu sene ilk on içine girerek yedinci oldu.Türkiye’nin...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarını açıkladı. Geçen yıl on birinci sırada yer alan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) bu sene ilk on içine girerek yedinci oldu.
Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi üniversiteleri belirlendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nda (TÜBİTAK) yaptığı açıklamada Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 sonuçlarına göre ilk 50 üniversiteyi açıkladı. Buna göre; geçen yıl on birinci sırada olan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), bu yıl yapılan sıralamada yedinci sırada yer alarak yükselişine devam etti. Türkiye’de ilk kez 2012 yılında TÜBİTAK tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesinin belirlendiği endeks, üniversiteler arası rekabetin artmasına, böylelikle girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlıyor.
Endeks ile üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları gibi 23 göstergeye göre sıralanıyor. Bu yıl beşincisi açıklanan endeks çalışmalarına, YÖK ve TÜİK’in yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TPE, TTGV, TÜBA ve üniversiteler katkı sağladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.