Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görükle’ye kız öğrenci yurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever desteğiyle Görükle’ye kız öğrenci yurdu yapılacak.Arsası Büyükşehir Belediyesi tarafından bağışlanan ve normal standartlar yüzde 50 iyileştirilerek planlanan yurt binasının inşa edilmesine...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2017 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2017 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Görükle’ye kız öğrenci yurdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever desteğiyle Görükle’ye kız öğrenci yurdu yapılacak.

Arsası Büyükşehir Belediyesi tarafından bağışlanan ve normal standartlar yüzde 50 iyileştirilerek planlanan yurt binasının inşa edilmesine yönelik protokol, Ankara Yolu’ndaki başkanlık binasında imzalandı. Protokole, Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Recep Altepe, Alpiş İnşaat A.Ş adına da firma sahibi Sertaç Karaalp imza attı. Altepe, üniversite öğrencileri için büyük ihtiyaç olan yurt konusunda bir hamle daha yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Görükle’de arsası Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 3600 metrekarelik alanın yurt yapımı karşılığında Alpiş İnşaat’a devredildiğini vurgulayan Başkan Altepe, tamamlanacak inşaatla birlikte bu konuda önemli bir eksikliğin daha giderilmiş olacağını kaydetti. Üniversitenin 70 bin kişilik nüfusu olduğuna işaret eden Recep Altepe, “5 kat ve 6200 metrekare inşaat alanlı yurdumuzda 200 öğrencimiz kalacak. Yemekhanesinden yatakhanesine, spor salonundan çok amaçlı salonuna, revirinden etüt odalarına kadar tam donanımlı olacak. Gençlerimizin güzel vakit geçirerek kendilerini eğitebileceği ender mekanlardan biri olacak. Bu işi özenerek sahiplenen, Sertaç Karaalp arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Hem kendileri, hem Bursa, hem de öğrencilerimiz açısından hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Görükle’nin en güzel yerinde yapılacak yurdun mimarisi ve kalitesiyle parmakla gösterilen yapılar arasında bulunacağını ifade eden Karaalp, “Okumak için şehir dışından Bursa’ya gelen kızlarımıza barınmaları maksadıyla güvenli bir yurt yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. Mimarımıza taleplerimizi ilettik. En güzeli için hiçbir masraftan kaçınmayacağız. İnşallah inşaat tamamlandığı zaman bunu hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Karaalp, yurda vefat eden babası Ramazan Karaalp’in isminin verileceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.